Ένταση σε ομιλία του Κατρούγκαλου

Ένταση σε ομιλία του Κατρούγκαλου

Διαμαρτυρία συνδικαλιστών σε ομιλία του Κατρούγκαλου για τα Ασφαλισιτκά Ταμεία

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου σε συνέδριο του ΙΚΑ. Συνδικαλιστές άπλωσαν πανό με αίτημα να μην καταργηθεί το ΙΚΑ και τον αποδοκίμασαν.

Ο κ. Κατρούγκαλος απευθυνόμενος στους διαδηλωτές είπε ότι «όλα θα γίνουν καλώς με τον ΕΦΚΑ» και ότι «θα είναι προς συμφέρον όλων».

Ομάδα συνδικαλιστών που διαμαρτύρονται για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σήκωσε πλακάτ με τα οποία σχημάτισαν τη φράση «όχι στον ΕΦΚΑ» και «όχι στην κατάργηση του ΙΚΑ».

Με παρέμβαση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ Γιώργου Κυριακόπουλου τα πνεύματα ηρέμησαν και ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε την ομιλία του.

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος έκανε λόγο για σημαντικές περικοπές στο συνέδριο, επισημαίνοντας ότι στις νέες συντάξεις με αποδοχές 1.500 ευρώ στα 30 χρόνια ασφάλισης προκύπτει σύνταξη 780 ευρώ (έναντι 870 ευρώ αρχικά). Στα 35 χρόνια η νέα σύνταξη θα είναι 895 ευρώ αντί 1.070 ευρώ και για 40 χρόνια θα είναι 1.026 ευρώ αντί 1.260 ευρώ

SHARE: