Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική- Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική- Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων
View of the rain storm that hit Athens, on Nov. 27, 2016 / , 26 , 2016 sooc

Έντονη από νωρίς το βράδυ η βροχόπτωση σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Το τηλεφωνικό κέντρο του "199" έχει πάρει φωτιά και εικάζεται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Διακοπές στην κυκλοφορία σε διάφορα σημεία λόγω συσσώρευσης υδάτων

Εξαιρετικά έντονη είναι η βροχόπτωση από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, φτάνοντας ήδη τις 100 κλήσεις η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων κυριολεκτικά από ολόκληρη την Αττική. Το τηλεφωνικό κέντρο του «199» έχει «σπάσει» από τη τηλεφωνήματα και εικάζεται ότι ο αριθμός αυτός θα ανέβει και άλλο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να το αντιμετωπίζουν επί του παρόντος η Αίγινα, το Κερατσίνι, η Αθήνα, η Βούλα, η Γλυφάδα, τα Άνω Λιόσια και η Μάνδρα για αντλήσεις υδάτων.

Και αυτά συμβαίνουν ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των τεσσάρων ακόμα αγνοουμένων στην Μάνδρα, τριών οδηγών και ενός κυνηγού και ενώ ήδη ο τραγικός απολογισμός μετράει 16 νεκρούς από την κακοκαιρία.

Διακοπές στην κυκλοφορία

Μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης διακόπηκε ξανά όπως και το πρωί η κυκλοφορία στην Λ. Σαλαμίνος στην Σαλαμίνα από την οδό Ζωοδόχου Πηγής έως την οδό Φανερωμένης.

Μετά τις 11 το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την οδό Πέτρου Ράλλη.

Εξακολουθεί η διακοπή στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στο 39 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στη περιοχή των Μεγάρων και στο ρεύμα προς Αθήνα, στο 35 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή της Νέας Περάμου και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στον κόμβο διυλιστηρίων και στο ρεύμα προς Νέα Πέραμο.

Επίσης, εξακολουθεί η διακοπή στην κυκλοφορία στον κόμβο Μάνδρας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στο 4 χλμ, της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, στη διασταύρωση Μάνδρας-Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα και στην οδό Στρατηγού Ρόκα, στο ύψος του σουπερμάρκετ «Γαλαξίας» και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.

Πρόσθετα, διεκόπη η κυκλοφορία λόγω συσσώρευσης υδάτων στην Έξοδο 1 της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Με τη λήψη προειδοποίησης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και αποφασίστηκε να απαγορευτεί η στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους, στη Παλαιά Κοκκινιά και να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά.

 

Επίσης, συνιστάται σε όσους διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους, να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου γίνεται συχνά συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων βρόχινων νερών, όπως στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο κόμβο του «Σκλαβενίτη», στη Λεύκα, στο λιμάνι του Περάματος και στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά θα έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504

(Κεντρική φωτό: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα