Έως και την Μακρόνησο οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων

Έως και την Μακρόνησο οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων
Διάσωση παγιδευμένων από το Λιμενικό Eurokinissi

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και δια θαλάσσης, με τις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού, στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας να έχουν -μέχρι στιγμής- περισυλλεγεί από ακτές και θάλασσα περισσότερα από  700 άτομα που μεταφέρθηκαν με μέσα του Λιμενικού στο λιμένα Ραφήνας.

Επίσης, έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα οι σοροί έξι ατόμων.  Διάφορα αντικείμενα καθώς και χρηματικά ποσά έχουν εντοπιστεί και παραδοθεί από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών  στη Λιμενική Αρχή Ραφήνας. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που χρήζουν παροχής συνδρομής από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, μπορούν να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Λιμενικού Σώματος “108”.

Από την φρεγάτα «Έλλη» εντοπίστηκαν νεκρές 3 γυναίκες και ένα παιδί, ενώ διασώθηκαν μία 60χρονη γυναίκα και ένα 16χρονο αγόρι. Από το Λιμενικό έχουν διασωθεί όλοι οι Δανοί τουρίστες που αναποδογυρίστηκε η λέμβος τους και συνεχίζονται οι έρευνες για μία ακόμη γυναίκα και τυχόν άλλους για τους οποίους δεν υπάρχει καν γνώση ότι βρέθηκαν στη θάλασσα.

Οι έρευνες πλέον έχουν επεκταθεί από την ακτή της Ραφήνας και τον Νέο Βουτζά έως την Μακρόνησο και σε αυτές συμμετέχουν 12 σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο και αεροσκάφος του Λιμενικού και η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που αντικατέστησε την φρεγάτα «Έλλη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα