Έως τις 20 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας

Έως τις 20 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας

Συνολικά 9.220 άτομα θα φιλοξενηθούν σε 11 κατασκηνώσεις σε ισάριθμους δήμους. Ποια τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή παιδιών, ατόμων με αναπηρίες και ηλικιωμένων

Διορία έως τις 20 Ιουνίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στις κατασκηνώσεις του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Οι 11 κατασκηνώσεις σε ισάριθμους δήμους θα λειτουργήσουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και θα φιλοξενήσουν συνολικά 9.220 άτομα (παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένα άτομα). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι αλλοδαποί που μένουν μόνιμα στη χώρα.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού, Βασίλη Κεγκέρογλου η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με κοινωνικά και κοινωνικά κριτήρια και για την εγγραφή απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

1) Για την εγγραφή παιδιών

- Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα προς τον δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης στην οποία να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το φύλο και η ηλικία του παιδιού.

- Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογεονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κ.λπ.).

- Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία, υποχρεωτικά, να αναγράφονται η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κ.λπ.).

2) Για την εγγραφή ατόμων με αναπηρίες οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) που εδρεύει επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη, τηλέφωνο 210 52 36 501. Το ποσό συμμετοχής έχει καθορισθεί σε 30 ευρώ ανά άτομο για όλη την κατασκηνωτική περίοδο (10 ημέρες). Ποσό συμμετοχής δεν καταβάλουν τα παιδιά τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών, τα άτομα με αναπηρίες και τα παιδιά οικογενειών στις οποίες τουλάχιστον ένας από τους γονείς είναι άνεργος.

3) Για την εγγραφή ηλικιωμένων ατόμων απαιτείται:

- Αίτηση του ατόμου στον δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης.

- Υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματός του.

- Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα, στην οποία, υποχρεωτικά, να αναγράφεται ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα και ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις θα διαβιβάζονται ατομικά ή συλλογικά μέσω του ΚΑΠΗ που συμμετέχει κάθε ηλικιωμένος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network