Επ'αόριστον αποκλεισμός των Τεμπών και κλιμάκωση κινητοποιήσεων στο 'παρά πέντε' της λήξης του τελεσιγράφου προς την κυβέρνηση

Συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Αποκλεισμός 72 ωρών από Δευτέρα του τελωνείου Νυμφαίας. Κλειστή η Εγνατία στη γέφυρα του Νέστου. Επ' αόριστον αποκλεισμός των Τεμπών

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ροδόπης από Δευτέρα, μετά την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης για καθολικό αποκλεισμό 72 ωρών του τελωνείου της Νυμφαίας στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, στον κόμβο του Τυχηρού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα.

Μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής το μπλόκο των αγροτών θα ανοίγει ανά δύο ώρες για 15 λεπτά προκειμένου να διευκολύνεται η κίνηση των οδηγών που είναι εγκλωβισμένοι στον κόμβο του Τυχηρού, λίγα χιλιόμετρα από τη συνοριακή διάβαση.

Επ' αόριστον αποκλεισμός των Τεμπών

Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχώρησαν και πάλι σήμερα από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του εκεί μπλόκου, οι οποίοι το διήμερο των αγροτικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Αθήνα είχαν αφήσει την Κοιλάδα ανοιχτή για περισσότερες ώρες προκειμένου να διευκολύνουν τη μετακίνηση των συναδέλφων τους.

Οι αγρότες των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση από την κυβέρνηση για διάλογο, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει μαζί με τους αγρότες του μπλόκου Μικροθηβών με τις οποίες έχουν συνταχθεί και αγρότες πολλών ακόμη μπλόκων.

Επέστρεψαν στη βάση τους τα τρακτέρ της Νίκαιας

Στην βάση τους επέστρεψαν τα 18 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας που «ταξίδεψαν» μία απόσταση 700 και πλέον χιλιομέτρων προκειμένου να πάνε και να επιστρέψουν από την Αθήνα, προκειμένου με τη συμβολική παρουσία τους να υπογραμμίσουν την αμετακίνητη βούληση των αγροτών να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Αυτήν ακριβώς τη βούληση, επισήμανε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Πιστεύουμε, ανέφερε ο κ. Μαρούδας, αποτιμώντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις των Αθηνών, ότι ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλο το αγροτικό κίνημα της χώρας και συνέχισε: «Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα που μαζί με τη μαζική παρουσία των αγροτών υπογράμμισαν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα, όπως και το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Έχουμε την πεποίθηση ότι στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες και θα συνεχίσουμε από τα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς την κλιμάκωση του αγώνα μας, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα που έχουμε θέσει για την επιβίωσή μας».

Αύριο το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν τις παραπέρα μορφές κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.

Με αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες της Δυτικής Ελλάδας

Στον επ΄ αόριστο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου, προχώρησαν σήμερα αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα κρατήσουν κλειστή μέχρι τις 10:00 το βράδυ την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Ακόμη, αγρότες της Αιγιάλειας αναμένεται να κλείσουν από τις 7:00 το βράδυ και για τρεις ώρες την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιστροφή στα μπλόκα για τους αγρότες. Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα

Οι αγρότες όργωσαν το Σύνταγμα. Μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Φωτογραφίες: Το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα

Αγρότες στα κλαρίνα. Μετά το Σύνταγμα όργωσαν και την πίστα

SHARE:

24Media Network