Επαμ. Κορκονέας: “Στόχευσα ευθεία και προς τα κάτω”

Επαμ. Κορκονέας: “Στόχευσα ευθεία και προς τα κάτω”
Δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με κατηγορούμενο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας Eurokinissi

Παραδέχθηκε πως προέταξε το όπλο προς το πλήθος, στοχεύοντας ευθεία και προς τα κάτω. Αμφισβήτησε το οπτικοακουστικό υλικό από το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ενώ δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση για το πώς η σφαίρα έπληξε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, αφού ο ίδιος πυροβόλησε μόνο στον αέρα.

Στην παραδοχή -για πρώτη φορά- ότι προέταξε το όπλο του προς την οδό Τζαβέλλα, όπου βρίσκονταν το πλήθος που -κατά τον ίδιο- του επιτέθηκε, προχώρησε ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμ. Κορκονέας, εξεταζόμενος από τον εισαγγελέα του ΜΟΕ Λαμίας, Β. Χανή. Παρά τις επισημάνσεις της έδρας, ζήτησε συγγνώμη μόνο «για τα λάθη του» και για «κάποιες κινήσεις του».

Παράλληλα, αμφισβήτησε τόσο το οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι πυροβόλησε κάπου αλλού εκτός από τον αέρα.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απολογούμενος στο Μικτό Ορκωτό Εφετείου Λαμίας, περιέγραψε τη μοιραίες στιγμές, λέγοντας: «το προέταξα μπροστά προς την Τζαβέλα, χαμηλά έδειχνε και κατευθυνόταν προς χαμηλά κάτω για να το βλέπουν» ενώ στη συνέχεια το προέταξε στον αέρα προκειμένου να πυροβολήσει εκφοβιστικά. Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού για τη μοιραία σφαίρα που εξοστρακίστηκε σε τσιμεντένια μπάλα με αποτέλεσμα να καρφωθεί στον 15χρονο μαθητή, ο Επαμ. Κορκονέας δεν μπόρεσε να δώσει κάποια πειστική απάντηση για το πως συνέβη αυτό, αφού ο ίδιος δηλώνει πως πυροβόλησε μόνο στον αέρα. Την αντίφαση για το χειρισμό του όπλου σε σχέση με τα όσα είχε πει πρωτοδίκως επεσήμανε και η πολιτική αγωγή, δια του Νίκου Κωνσταντοπουλου.

Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ να απαντήσω για ποιό λόγο επλήγη η μπάλα…

Εισαγγελέας: Για πρώτη φορά σήμερα αναφέρεται ότι κρατήσατε το όπλο ευθεία και κάτω. Ερωτηθήκατε επανειλλημένα στο παρελθόν και δεν το είπατε ποτέ….

Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν το σήκωσα ευθεία παράλληλα με το έδαφος. Έχω στο μυαλό μου ότι αν γίνει λάθος, η σφαίρα θα εξοστρακιστεί προς το εγκαταλελειμμένο κτιριο..

Εισαγγελέας: Η λογική λέει πως την ώρα εκείνη είναι δύσκολο να σκεφτείς που θα στρέψεις το όπλο. Θέλω να μπω στο μυαλό σας. Τί θέλατε να κάνετε, ποιό σκοπό είχατε;

Κατηγορούμενος: Επιδίωξη μου είναι να μην πάθει κανείς κακό. Το όπλο δεν ήταν ποτέ στραμμένο ευθεία προς το πλήθος.

Εισαγγ: Μπορεί να έφυγε σφαίρα;

Κατηγ: Δεν είμαι σίγουρος. Ήμουν σε τέτοια σύγχυση που δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Εγώ λέω όχι.

“Αμφισβητώ το βίντεο”

Ο πρώην ειδικός φρουρός δεν μπόρεσε να εξηγήσει ούτε το ποια σφαίρα χτύπησε τον Αλεξ. Γρηγορόπουλο αφού ισχυρίζεται ότι δεν προέταξε ευθεία το όπλο, ενώ στην επισήμανση του εισαγγελικού λειτουργού ότι στα ηχητικά ντοκουμέντα δεν έχουν καταγραφεί ούτε θόρυβος από κρότου λάμψης που υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησαν, ούτε έναν τρίτο πυροβολισμό, απάντησε: «Εγώ το βίντεο το αμφισβητώ γιατί ακούγονται διάφορα.. Και το ηχητικό, γιατί στην πόλη οι ήχοι μπορεί να ακούγονται αλλιως. Η κρότου λάμψης έχει διπλό ήχο πχ αλλά στα βίντεο γενικά καταγράφεται μία. Εδώ το βίντεο είναι δευτερόλεπτα μετά την κρότου λάμψης. Το βίντεο δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. Δείχνει μονό την κίνηση τη δική μας, όχι τα άτομα».

Εισαγγελέας: Λέτε ότι πυροβολείτε μόνο στον αέρα, αλλά έχω σφαίρα με κατεύθυνση σχεδόν οριζόντια με κατεύθυνση προς τα κατω…

Κατηγορουμενος: Εγώ πυροβόλησα στον αέρα μονο. Δεν μπορώ να το εξηγησω. Δεν ξερω. Όμως η κάνη του όπλου μου δεν στάθηκε ποτέ παράλληλα με το δρόμο.

«Συγγνώμη για τις κινήσεις μου»

Τέλος, αν και ρωτήθηκε αρκετές φορές από την έδρα, ο πρώην ειδικός φρουρός δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Μαζί με αυτόν είμαστε πρωταγωνιστές. Ο Αλέξης και ο Κορκονέας. Αυτός νεκρός, εγώ στη φυλακη. Νιώθω ότι πρέπει να κάνω μνημόσυνο και το κάνω».

Κατηγορούμενος: Δεν ήταν επιδίωξη ούτε ήθελα ποτέ να γίνει κάτι τετοιο. Πάρα πολύ θα ήθελα να μιλήσω μαζί με τη μητέρα, να της εξηγήσω και να εκφράσω τη λύπη μου και πως ποτέ μα ποτέ δεν επιδίωξα κάτι τετοιο. Ζητώ συγγνώμη….

Σύνεδρος: Για ποιό πράγμα ακριβώς;

Κατηγορούμενος: Συγγνώμη για τα λάθη μου, για κάποιες κινήσεις μου… Αυτό δεν σημαίνει ότι είχα πρόθεση ή δόλο να σκοτώσω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα