Επίσκεψη του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα

Επίσκεψη του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα

Ο Υπουργός μαζί με το Μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλο υποσχέθηκαν να κάνουν συντονισμένες προσπάθειές για να επιβιώσει το ίδρυμα και να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στα παιδιά με αναπηρίες

Τη Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 ο Υπουργός Ναυτηλίας κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε μαζί με το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλο το Κέντρο αποκατάστασης και στήριξης παιδιών με αναπηρία «Χατζηπατέρειο» στη Μεταμόρφωση, το οποίο φροντίζει παιδιά με εγκεφαλική παραλυσία και πολυαναπηρία.

Ο κύριος Κουρουμπλής, ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες και στο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων του, μοίρασε δώρα στα παιδιά και συζήτησε με τη Διοίκηση του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος, για τις λειτουργίες και τα προβλήματα βιωσιμότητας που αυτό αντιμετωπίζει.

Τα παιδιά τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, είπαν τα κάλαντα, ενώ στην επίσκεψη ξεχώρισε η στιγμή που ένας γονέας ανασφάλιστου παιδιού τον παρακάλεσε να κάνει τα πάντα για να σταθεί όρθιο το Ίδρυμα, για να λάβει την απάντηση: «Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να λειτουργεί». Σε συνέχεια ο Υπουργός μαζί με το Μητροπολίτη υποσχέθηκαν να κάνουν συντονισμένες προσπάθειές για να επιβιώσει το ίδρυμα και να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στα παιδιά με αναπηρίες.

Από την πλευρά τους οι εθελοντές που πλαισιώνουν το κέντρο, αλλά και οι εργαζόμενοι θεραπευτές και παιδαγωγοί, υποσχέθηκαν ότι πάρα τις όποιες αντιξοότητες, θα συνεχίσουν να παρέχουν το έργο τους στα 90 περίπου παιδιά που δέχονται θεραπείες και σχολικά προγράμματα στις εγκαταστάσεις του.

Το Χατζηπατέρειο χρηματοδοτείται από κρατικούς πόρους κατά το ήμισυ περίπου και υπόλοιπό από δωρεές ιδιωτών, για να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποκατάστασης, ακόμα και σε παιδιά, οι γονείς των οποίων έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ενημερότητα, γι’ αυτό έχει ανοιχτεί λογαριασμός υποστήριξής για όσους θέλουν και μπορούν να συμβάλουν και αυτοί στην προσπάθεια για την αποκατάσταση στο βαθμό του δυνατού ενός παιδιού.

Για να βοηθήσετε την προσπάθεια προσπάθεια μπορείτε να κάνετε μια δωρεά μέσω Paypal μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του ιδρύματος kasp.gr η με μια κατάθεση στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Αρ. λογ. 133/480026-33 με δικαιούχο το ίδρυμα κοινωνικής εργασίας.

Και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσετε να έχουν και αυτά τα παιδιά ένα όμορφο και ελπιδοφόρο 2018.

SHARE:

24Media Network