'Επιτεθείτε' λένε τώρα οι αντιεξουσιαστές αντί του... 'Παραιτηθείτε'

'Επιτεθείτε' λένε τώρα οι αντιεξουσιαστές αντί του... 'Παραιτηθείτε'

Νέα ανακοίνωση-κάλεσμα των αναρχικών από την αποκαλούμενη «Αναρχική Ομοσπονδία» σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου…

Μετά το «κατέβασμα» του καλέσματος που έκαναν χθες οι αντιεξουσιαστές μέσω γνωστής ιστοσελίδας του χώρου, εναντίον της συγκέντρωσης των «Παραιτηθείτε», επανήλθαν με νέα ανακοίνωση το μεσημέρι, με σύνθημα «Επιτεθείτε» αντί του «Παραιτηθείτε»…

Τη νέα ανακοίνωση υπογράφει η αποκαλούμενη «Αναρχική Ομοσπονδία», στην οποία όμως δεν αναφέρει συγκεκριμένη ώρα και ημέρα αλλά μάλλον προχωράει σε μία πιο γενική θεώρηση των πραγμάτων. Πάντως η ΓΑΔΑ έχει λάβει σοβαρά υπόψη της την πιθανότητα πρόκληση τυχόν επεισοδίων και λαμβάνει σχετικά μέτρα γι αυτό.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«“Επιτεθείτε” ανακοίνωση για τη συγκέντρωση στις 15 Ιούνη

από Αναρχική Ομοσπονδία 15/06/2016 12:33 μμ.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΤΑΓΗ - ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΗΤΤΑ

ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ

Έξι χρόνια κρίσης, έξι χρόνια αδιάκοπων χτυπημάτων στον κόσμο της εργασίας, έξι χρόνια συντριβής των «εναλλακτικών» λύσεων που το σύστημα είχε να «προσφέρει».

Και τι δεν δοκιμάστηκε: κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση (ακρο)δεξιάς ΝΔ, συγκεντρώσεις αγανακτισμένων στις πλατείες, απεργίες- τουφεκιές στον αέρα 24 η 48 ωρών. Σήμερα η αστική τάξη  δοκιμάζει την πιο παράξενη -αλλά όχι αναπάντεχη- από αυτές: πήρε ένα μικρό αριστερό κόμμα του 4% και το έκανε κυβέρνηση. Αυτή αφού λεοντάρισε στα διεθνή φόρα, αφού έκανε "σκληρές διαπραγματεύσεις", αφού κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα, τελικά έκανε αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα συρρικνώνονται, οι μισθοί πέφτουν, οι συντάξεις εξαφανίζονται, οι όποιες παροχές σε υγεία και παιδεία τελειώνουν. Ο νέος κόσμος του κεφαλαίου, ο κόσμος της "ανάπτυξης" με τους εργάτες που γερνάνε να πετιούνται στα σκουπίδια, ο κόσμος χωρίς 8ωρο, χωρίς σύνταξη, χωρίς άδειες, χωρίς Κυριακάτικη αργία, χωρίς δικαίωμα στον συνδικαλισμό και την απεργία έρχεται.

Όσοι φαντάζονταν ότι η κατρακύλα κάποια στιγμή θα σταματούσε από μόνη της διαψεύστηκαν: όσο εμείς υποχωρούμε, η εξουσία προελαύνει. Όσο εμείς δίνουμε έδαφος, τα αφεντικά μας το παίρνουν. Όσο δεν αντιδράμε, κάθε πέρσι θα φαντάζει και μια μακρινή ουτοπία. Πόσο πιο θριαμβική να γίνει άλλωστε η καθεστωτική αφήγηση; Τα χειρότερα μέτρα, τις πιο σκληρές ιδιωτικοποιήσεις, τα πιο αντικοινωνικά νομοσχέδια τα περνάει το κόμμα που υποτίθεται ότι αποτελούσε την "ελπίδα" των φτωχών στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχεια της σοσιαλδημοκρατίας που από τον 19ο αιώνα ως και σήμερα παίζει τον ίδιο ρόλο στο πλευρό του συστήματος όταν αυτό την χρειάζεται,  είτε με όρους απάτης είτε με όρους αυταπάτης, απάλλαξε το κεφάλαιο, ντόπιο και διεθνές, από κάθε κοινωνική αντίσταση. Κατάφεραν αυτό που κάθε κυβέρνηση θα ζήλευε: ένα μνημόνιο πέρασε χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση, ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο πέρασε χωρίς να υπάρξει αντίσταση, σπίτια άρχισαν να βγαίνουν στο σφυρί χωρίς να κουνηθεί φύλλο.

Και όσο επίπονη κι αν είναι για κάποιους η διάλυση των αυταπατών, αυτή ήταν αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσει να ανθίσει η οποιαδήποτε διαφορετική προοπτική. Για να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει καμία καθεστωτική λύση ακόμα και για αιτήματα που εξαντλούνται στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εργατών εντός του υπάρχοντος συστήματος.

Είναι σε μια περίοδο συλλογικής αμηχανίας και αποστράτευσης που μπαίνουν οι βάσεις για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Οι βάσεις για έναν εξωθεσμικό δρόμο, ένα δρόμο της αυτοοργάνωσης στις γειτονιές και τους χώρους εργασίας μας.

Στις 15 του μήνα, μέσα σε μία συνθήκη αποχαύνωσης και σιγής, ο αποτυχημένος συρφετός ακροδεξιών, φιλελεύθερων, με τη στήριξη από περσόνες της δημοσιογραφίας και της "διανόησης", επιχειρεί την συνέχεια του "μένουμε ευρώπη" προσπαθώντας να «κερδίσει τον δρόμο, με στόχο την εξουσία.

Εδώ πρέπει να γίνει μία αυτονόητη σημείωση: μας είναι αδιάφορο ποιος είναι κυβέρνηση. Μας είναι αδιάφορο αν αυτή ή κάθε άλλη κυβέρνηση θα παραιτηθεί ή θα πέσει. Μας είναι αδιάφορο αν θα γίνουν ή όχι εκλογές.

Μας νοιάζει, όμως, ότι εμφανίζεται και πάλι ως λύση η ίδια αποτυχημένη συνταγή δεκαετιών. Δεν αγνοούμε τη φύση και τις στοχεύσεις του υποκειμένου που καλεί στις 15 του μήνα: ότι πιο αντιδραστικό, ότι πιο πεινασμένο για εξουσία, ότι πιο βαθιά χωμένο στο αστικό παιχνίδι. Δεν ξεχνάμε τα κινήματα της κατσαρόλας. Δεν είμαστε τυφλοί για την θέση που θα προσφέρουν στους φασίστες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις όταν τους χρειαστούν.

Αυτό που πιο πολύ βλέπουμε στις 15 Ιούνη είναι οι πρώτες δειλές απόπειρες εκ νέου κοινωνικού εγκλωβισμού και μάλιστα με όλο και περισσότερο αντιδραστική ατζέντα. Δεν θα αφήσουμε τη δεξιά να πάρει σπιθαμή του δρόμου. Όσο μικρή κι αν είναι η ποσότητά του, ο πολιτικός κόμβος που θα δημιουργηθεί είναι επικίνδυνος και αναντίρρητα εχθρικός: πάνω σε αυτόν θα έρθουν να επενδύσουν κόμματα, ντόπια και ξένα ΜΜΕ και συμφέροντα, πάνω σε αυτόν μπορούν να συνδεθούν και οι φασίστες.

Εμείς, ως αναρχικοί, οφείλουμε να σπάσουμε τον κύκλο. Έναν κύκλο που συγκροτείται τόσο στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στις «αντικυβερνητικές» κραυγές των "παραιτηθείτε", πρακτικά μια θαυμάσια μορφή καθεστωτικής συνεργασίας με αντικυβερνητικό μανδύα. Οφείλουμε, με άλλα λόγια, να αρθρώσουμε μια φωνή αντίστασης μέσα στην κοινωνική σιγή, μιας αντίστασης που πρέπει να σφυρηλατηθεί ενάντια στο σύνολο των καθεστωτικών, αστικών πολιτικών δυνάμεων, με στόχο την επίθεση σε αυτό που σήμερα προσπαθεί να επιβάλει την νέα δυστοπία που έρχεται –αν δεν ήρθε ήδη.

Την ώρα που ο πόλεμος και οι διεθνείς επεμβάσεις πολλαπλασιάζονται, η συνέχιση της κοινωνικής παθητικότητας αποκτά μοιραίες συνέπειες. Η Ε.Ε., μέσα στη δίνη των εσωτερικών και εξωτερικών ανταγωνισμών της, επιχειρεί να διασφαλίσει την κοινωνική αναδιάρθρωση που απαιτεί το κεφάλαιο με κάθε μέσο. Και δεν χαρίζεται ούτε σε εθνικές πολιτικές ελίτ και τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, δεν ενδιαφέρεται για συντάγματα και «δημοκρατίες».

Να σταθούμε απέναντι στο καθεστώς, στο πολιτικό του προσωπικό και τις «λύσεις» που κάθε φορά προτείνει

Να σταθούμε απέναντι στην Ε.Ε, το πιο χρήσιμο από όλα τα όπλα στη φαρέτρα του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου

Να σταθούμε αδιάλλακτα απέναντι στο κράτος

Δεν απευθυνόμαστε σε καμιά κυβέρνηση και καμιά αντιπολίτευση. Απευθυνόμαστε στους εργάτες, ενεργούς στην παραγωγή ή άνεργους. Σε αυτούς που, όπως και εμείς, ζουν από την εργασία τους, όταν βρουν να την πουλήσουν στα μαγαζιά, τα γραφεία, τα εργοστάσια, στα φυλλάδια, στον επισιτισμό.

Και τους καλούμε να βγουν στο δρόμο

Να αρχίσουμε να χαράζουμε τον δρόμο της κοινωνικής και ταξικής απελευθέρωσης

ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ

Αναρχική Ομοσπονδία

15 Ιουνίου 2016».

Τα μέτρα της Αστυνομίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται σταδιακά η ανάπτυξη των μέτρων που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή παρατράγουδων σήμερα το απόγευμα στη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε».

Οι εκτιμήσεις που έλαβαν οι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ από τους διοργανωτές του «Παραιτηθείτε» κάνουν λόγο για έναν μέσο όρο 5.000 ατόμων που ενδεχομένως θα συμμετάσχουν, ίσως και παραπάνω και με αυτόν τον αριθμό κάνουν τους υπολογισμούς τους και στην Αστυνομία για τους αστυνομικούς που θα χρειαστούν για τα μέτρα.

Ήδη άντρες της Κρατικής Ασφάλειας έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία για να ελέγχουν ύποπτες κινήσεις και να προβαίνουν σε προληπτικές προσαγωγές, ενώ καθώς θα πλησιάζουμε στο απόγευμα τα μέτρα αυτά θα αναπτύσσονται όλο και περισσότερο και θα γίνουν όλο και πιο έντονα.

Κάτι περισσότερο από 1.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε πρώτη φάση και ανάλογα με τα δεδομένα μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί η αστυνομική δύναμη. Θα υπάρχουν  προληπτικές προσαγωγές σε άτομα που ενδεχομένως θα κρίνονται ύποπτα από διάσπαρτες μικτές αστυνομικές δυνάμεις Τάξης και Ασφάλειας και στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος θα τοποθετηθούν διμοιρίες ως νοητοί φραγμοί.

Βεβαίως και εδώ εάν αυτό κριθεί απαραίτητο θα τοποθετηθούν ακόμα και κλούβες της Αστυνομίας κάθετα στην Πανεπιστημίου, την Σταδίου και την Βασιλίσσης Σοφίας για περαιτέρω «στεγανοποίηση» του χώρου της συγκέντρωσης, ωστόσο αυτό θα συμβεί μόνο εάν κριθεί αναγκαίο.

Γενικά τα μέτρα θα έχουν μία λογική κλιμάκωσης η οποία θα αναπτύσσεται ανάλογα με τα δεδομένα που κάθε φορά θα έχουν μπροστά τους οι επιτελείς της ΓΑΔΑ. Για το θέμα έχει ενδιαφερθεί ιδιαίτερα και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται σε σχετική επαφή με την ΓΑΔΑ για την λήψη των σχετικών μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. για την συγκέντρωση των 'Παραιτηθείτε'

Νέα κόντρα για τους “Παραιτηθείτε” με αφορμή μυστηριώδη ανακοίνωση “αναρχικών”

SHARE:

24Media Network