Επιτέθηκαν σε εταιρία μετά από ανάρτησή της στο twitter υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Επιτέθηκαν σε εταιρία μετά από ανάρτησή της στο twitter υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Επίθεση σε γραφεία εταιρίας στο κέντρο της Αθήνας από αντιεξουσιαστές μετά από ανάρτηση των υπευθύνων στο twitter σχετικά με τη στάση των εργαζομένων της στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

Καταδρομική επίθεση στα γραφεία εταιρείας πληροφορικής στην οδό Ακαδημίας 100 στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ομάδα αντιεξουσιαστών. Ανυπόγραφο κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον βανδαλισμό των εγκαταστάσεων της εταιρείας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Athens Indymedia.

Οι δράστες κατηγορούν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας για «εργοδοτικό εκβιασμό» με αφορμή πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter. Την 30ή Ιουνίου, ημέρα διεξαγωγής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο επιχειρηματίας είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι «η μισθοδοσία θα γίνει μόνο απόψε στο Σύνταγμα, για όποιον έρθει», προτρέποντας, μεταξύ σοβαρού και αστείου, τους υπαλλήλους της εταιρείας του να μετάσχουν στην κινητοποίηση.

Σε καταγγελία για την υπόθεση προέβη αρχικά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και το βράδυ της Παρασκευής ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε φθορές στα γραφεία της εταιρείας επί της οδού Ακαδημίας. Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης οι δράστες επιτίθενται στον ιδιοκτήτη της εταιρείας γράφοντας, μεταξύ άλλων, «κι όπως με θράσος τιτίβισε στο Twitter, οι υπάλληλοι-δουλοπάροικοί του είχαν την υποχρέωση να παραβρίσκονται στις συγκεντρώσεις των ΝΑΙ-ευρωλιγούρηδων αν ήθελαν να συνεχίσουν να λαμβάνουν τον μισθό τους».

Από το περιεχόμενο της ανυπόγραφης προκήρυξης προκύπτει ότι η ίδια ομάδα δραστών προκάλεσε φθορές και στα γραφεία της First Business Bank (FBB) συμφερόντων του κ. Βίκτωρα Ρέστη.

Στο μεταξύ, εμπρηστικούς μηχανισμούς εντόπισε χθες το απόγευμα η ΕΛ.ΑΣ. σε εγκαταλελειμμένο ακίνητο στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μεταξύ των ευρημάτων υπάρχουν περισσότερες από 20 βόμβες μολότοφ, καθώς και εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι από γκαζάκια. Η έρευνα για την υπόθεση ανετέθη στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Αξιωματικοί της υπηρεσίας διατύπωναν χθες την εκτίμηση ότι τα πολεμοφόδια επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια και συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με την αστυνομία.

Πηγή: Καθημερινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network