Επίθεση κουκολοφόρων με βαριοπούλες στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης επί της Οδού Μασσαλίας
Το κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης επί της Οδού Μασσαλίας EUROKINISSI

Η ομάδα των κουκουλοφόρων έσπασαν τις τζαμαρίες στην είσοδο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στο Κολωνάκι, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και τράπηκαν σε φυγή.

Επίθεση σε βάρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στο Κολωνάκι επί της οδού Μασσαλίας 15, σημειώθηκε περίπου στις 4 το μεσημέρι από ομάδα 10 κουκουλοφόρων.

Οι ταραξίες έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο με βαριοπούλες, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησαν αναζητήσεις από την Αστυνομία στην γύρω περιοχή, από τις οποίες έχουν προκύψει δύο προσαγωγές υπόπτων.

Καταδικάζει η Αμερικανική Πρεσβεία

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα καταδικάζει έντονα τις σημερινές επιθέσεις στα κτίρια όπου στεγάζονται η Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, η αμερικανική πρεσβεία προτρέπει τις ελληνικές διωκτικές αρχές να προστατεύσουν τα ιδρύματα αυτά και να οδηγήσουν τους δράστες της επίθεσης ενώπιον της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με νωρίτερο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, άγνωστοι επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 16:00, στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι και με βαριοπούλες έσπασαν την τζαμαρία, ενώ στη συνέχεια πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του μέλους της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εξάλλου, επίθεση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Ελληνοαμερικανική 'Ένωση στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Φράγκων. Όπως ανέφερε το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εισέβαλαν άγνωστοι, οι οποίοι πέταξαν «τρικάκια» (φέιγ βολάν) στήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν συνθήματα με σπρέι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: