Σοκάρει η ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ

Σοκάρει η ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ

Έσπασαν τζάμια και πέταξαν χαρτί που έγραφε "φύγετε". Οι δράστες χτύπησαν τα ξημερώματα στο σπίτι του μικρού Αμίρ

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης, Μάνος Φραγκιουδάκης

Δολοφονική επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα και στόχο το σπίτι της οικογένειας του μικρού Αμίρ στη Δάφνη, έγινε τα ξημερώματα. Οι δράστες έριξαν πέτρες και μπουκάλια μπύρας και έσπασαν τζάμια τα οποία κατέληξαν σε ένα κρεβάτι, όπου ευτυχώς δεν κοιμόταν κανένας, αλλά και εκεί όπου κοιμόταν τα τρία παιδιά της οικογένειας με την μητέρα τους.

Μαζί με τις πέτρες και τα μπουκάλια, οι δράστες πέταξαν κι ένα χαρτί που καλούσε την οικογένεια να φύγει.

Μάνος Φραγκιουδάκης

 

 

Η επίθεση στο σπίτι της οικογένειας πραγματοποιήθηκε γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα. Η γειτόνισσα της οικογένειας που μένει από πάνω άκουσε “φασαρίες και κλάματα” και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει, βρίσκοντας τα παιδιά και την μητέρα να κλαίνε. Ο γιος της βγήκε έξω, όμως οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Στη συνέχεια, κάλεσε την αστυνομία.

Όπως ανέφερε ο μικρός Αμίρ στο news 24/7, “είχαμε κοιμηθεί 3 ώρες και μας πέταξαν μεγάλες πέτρες και μπουκάλια”.

Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο δεν εντόπισε κάποιον και το πιθανότερο είναι να είχαν τραπεί ήδη σε φυγή οι δράστες, ενώ το περιστατικό, διερευνά το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρα ρατσιστική επίθεση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ρατσιστική επίθεση στην κατοικία του 11χρονου Αμίρ

Η επίθεση με πέτρες στην κατοικία του 11χρονου Αμίρ, στην περιοχή της Δάφνης, είναι ξεκάθαρα ρατσιστική.

Οι πρακτικές που επιχειρούν να σπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να απομονωθούν το συντομότερο δυνατό.

Καλωσορίζουμε, επιπλέον, τις όψιμες, αντιρατσιστικές ευαισθησίες της ΝΔ, υπενθυμίζουμε ωστόσο πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει κλήρωση για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις, είχε καταψηφιστεί από το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, με πρόσχημα την… αριστεία.

ΝΔ: Καθημερινή ανομία με ρατσιστικά κίνητρα

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα ξημερώματα κάποιοι βανδάλισαν το σπίτι ενός 11χρονου Αφγανού στη Δάφνη, επειδή είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος του σχολείου του.Κάποιοι άλλοι τον είχαν υποχρεώσει προηγουμένως να κρατά αντί σημαίας, μια ταμπέλα του σχολείου του.  Αυτή είναι η καθημερινή ανομία που ανέδειξε σήμερα η Νέα Δημοκρατία και έχει συχνά, δυστυχώς, και ρατσιστικά κίνητρα. Γι’ αυτήν ο κ. Τσίπρας δεν είπε κουβέντα στη Βουλή, καθώς ζει στον δικό του τόπο και χρόνο».

ΔΗΣΥ: Η εγκληματική συμμορία της ΧΑ να επιστρέψει στο περιθώριο όπου ανήκει

Σχόλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ

Οι νεοναζί «σηκώνουν κεφάλι». Χτύπησαν δικηγόρους. Τώρα στοχοποιούν μικρά παιδιά και επιτίθενται σε οικογένειες.  Δεν έχουν όρια. Είναι ο ορισμός του δημοσίου κινδύνου.  Εχθρός τους είναι η κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα «νύχτες των κρυστάλλων».

Η απάντηση μας πρέπει να είναι ομόθυμη. Η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής να επιστρέψει στο περιθώριο που ανήκει. Η δημοκρατία και η ελευθερία θα νικήσουν.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα άνανδρη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι που ζούσε ο 11χρονος Αφγανός μαθητής Αμίρ και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον ίδιο και την οικογένειά του. Για μια ακόμη φορά φαίνεται το εγκληματικό ποιόν των αντιδραστικών φασιστικών συμμοριών, που στοχοποιούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους, όπως αυτή η επίθεση ενάντια σε μια γυναίκα πρόσφυγα και τα τρία μικρά παιδιά της. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, αφού απ’ τη μια πουλάει ανθρωπισμό κι απ’ την άλλη αφήνει έκθετους τους πρόσφυγες και μετανάστες στη ρατσιστική κτηνωδία. Απ’ τη μια τούς επιτρέπει να κληρώνονται  σημαιοφόροι στις παρελάσεις, απ΄την άλλη τους αφήνει απροστάτευτους, όπως την περίπτωση της οικογένειας του Αμίρ, απορρίπτοντας δύο φορές το αίτημα για οικογενειακή επανένωση με τον πατέρα τους στη Γερμανία και εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική εγκλωβισμού της ΕΕ. Προκαλεί και η όψιμη ευαισθησία της ΝΔ, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πολιτική της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι μόνοι. Οι ρατσιστικές και φασιστικές συμμορίες θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από το εργατικό κίνημα, από την οργανωμένη λαϊκή πάλη ενάντια στο σύστημα που τους γεννά και τους χρησιμοποιεί.

Ποτάμι: Θρασύδειλοι οι δράστες

Kάποιοι θρασύδειλοι επιτέθηκαν με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ στη Δάφνη, του νεαρού Αφγανού που κράτησε την πινακίδα του σχολείου του στην παρέλαση – αντί για τη σημαία, όπως είχε κληρωθεί.

Άλλο ένα θλιβερό περιστατικό στη μεγάλη αλυσίδα βίας. Η ανομία στην πρωτεύουσα γενικεύεται. Τη μία έχουμε επιθέσεις μέσα σε χώρους του πανεπιστημίου, την άλλη βασανισμούς ηλικιωμένων από διαρρήκτες, ενώ οι αποφυλακισθέντες με τον νόμο Παρασκευόπουλου κυριολεκτικά αλωνίζουν. Το Ποτάμι έχει κάνει από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στη Βουλή συγκεκριμένες προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την ανοχή και να λάβει μέτρα. Το πρόβλημα επείγει, γιατί η βία, η ανομία, οι ρατσιστικές επιθέσεις την ώρα που ο κ. Τσίπρας αγορεύει για άλλα, έχουν γίνει καθημερινότητα.

ΑΝΕΛ: Τέτοιες ενέργειες δε μπορεί να γίνουν ανεκτές από τους Ελληνες

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου δήλωσε;

«H καταφανέστατα ρατσιστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας του 11χρονου μαθητή Αμίρ είναι μια φασιστική ενέργεια που πηγάζει από το μίσος. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας. Σε καμία περίπτωση τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές από τους Έλληνες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα