Επίτιμοι δημότες Κισάμου οι προκαθήμενοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών

Ο ΥΠ. ΕΞ ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΔΕΙΠΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο  ΓΙΑΝΝΗΣ  ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΔΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ  ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Ο ΥΠ. ΕΞ ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΔΕΙΠΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΔΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Επίτιμος δημότης Κισάμου ανακηρύχθηκε το Σάββατο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καθώς και οι προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συμμετέχουν στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Τσατσαρωνάκειο Ίδρυμα Κισάμου και, όπως είπε κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Θόδωρος Σταθάκης, η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την απονομή της διάκρισης λήφθηκε «ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και αναγνώρισης του πολυσήμαντου και παγκοσμίου αναγνωρισμένου έργου τους για τη διαφύλαξη της Ορθόδοξης παράδοσης, της ενότητας, της ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, για την ανάδειξη της ανάγκης προστασίας του περιβάλλοντος ως κυρίαρχο πρόβλημα της ανθρωπότητας».

Επίτιμος δημότης Κισάμου ανακηρύχθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η ίδια τιμή απονεμήθηκε στους προκαθήμενους των Εκκλησιών που συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

Εκ μέρους των προκαθημένων χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο μητροπολίτης Ρουμανίας Δανιήλ. «Η παρουσία μας εδώ αποτελεί μια επίσημη στιγμή έντονης αδελφικής ορθοδόξου κοινωνίας», είπε μεταξύ άλλων.

Τους υψηλούς καλεσμένους καλωσόρισε ο μητροπολίτης Κισάμου-Σελίνου Αμφιλόχιος, ο οποίος δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη αντίγραφο σταυρού της Μονής Γωνιάς του 18ου αιώνα, μια εικόνα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, που καταγόταν από την περιοχή και πρόσφατα ανακηρύχθηκε Άγιος, καθώς και βιβλίο για την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου-Σελίνου.

Νωρίτερα, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεων των ψυχών κληρικών και κοσμικών που έχουν εργαστεί για την ενότητα της Εκκλησίας.

Κουρουμπλής:  Ένα ιστορικό γεγονός η Μεγάλη Σύνοδος

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας ιστορικό γεγονός. «Είναι ένα ιστορικό γεγονός από το οποίο θα εκπορευθούν σημαντικές πρωτοβουλίες που αφορούν την Ορθοδοξία. Εμείς εμπιστευόμαστε τους θρησκευτικούς και πνευματικούς ηγέτες της Ορθοδοξίας και πιστεύουμε ότι σε αυτή την Σύνοδο θα λυθούν σημαντικά ζητήματα που θα επηρεάσουν τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε και αυτός ιστορικό γεγονός την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και επισήμανε την ανάγκη της ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών. «Σαν ελληνική κυβέρνηση αισθανόμαστε ότι έχουμε το προνόμιο και την τιμή να φιλοξενούμε ένα τόσο μεγάλο γεγονός για όλη την Ορθοδοξία και την χριστιανοσύνη. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή οργανωτική επιτυχία», τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

SHARE:

24Media Network