Επταετής φυλάκιση με αναστολή για τον Γιάννη Γούμενο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ MOTIONTEAM

Τι αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τον πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή

Συνολική ποινή φυλάκισης επτά ετών, την οποία μπορεί να εξαγοράσει προς 5 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννη Γούμενο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή.

Η κατηγορία αυτή αφορά υποχρεώσεις της 'ασπρόμαυρης' ΠΑΕ προς την Εφορία, για διάστημα του οικονομικού έτους 2006, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνάει τις 428.000 ευρώ. Το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση υπό την προϋπόθεση καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, ύψους 5.000 ευρώ.

Σε αντίθεση με τον Γιάννη Γούμενο, το δικαστήριο αθώωσε για την ίδια υπόθεση τους Γεώργιο Τσολακίδη και Ηλία Παντελιάδη, άλλοτε μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στην απολογία του, το πρώην 'αφεντικό' του 'Δικεφάλου του Βορρά' αναφέρθηκε στον 'πόλεμο' που δέχθηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ προκειμένου να τον διώξουν από την ομάδα. «Προτεραιότητά μου ήταν να σώσω τη ζωή μου, την οικογένειά μου και το σπίτι μου» είπε, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην περίοδο που τα γραφεία της ΠΑΕ ήταν υπό κατάληψη από οπαδούς του ΠΑΟΚ, με συνέπεια η εταιρεία να μην μπορεί να λειτουργήσει, αλλά ούτε ο ίδιος να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Εντύπωση -μάλιστα- προκάλεσε η φρασεολογία που επέλεξε ο Γ. Γούμενος, αναφερόμενος στους 'καταληψίες', κάνοντας λόγο για «τριάντα τσογλάνια που πίνανε ρετσίνες και τραβούσανε τσιγάρα (…) Έκαναν πλιάτσικο στα γραφεία, κλέβοντας ακόμη και επιταγές». «Δεν μπορούσα -πρόσθεσε- να πλησιάσω στα γραφεία, ούτε να ασκήσω διοίκηση».

Δήλωσε, εξάλλου, άγνοια -εξαιτίας της παραπάνω κατάστασης- για τις τότε οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς την Εφορία, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο νυν 'μεγαλομέτοχος' του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, προκειμένου να ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς το Δημόσιο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)  

SHARE:

24Media Network