Έρευνα για την ΜΚΟ HumanRights 360

Έρευνα για την ΜΚΟ HumanRights 360

Ενδείξεις κακοδιαχείρισης μεγάλων ποσών έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος στην οργάνωση HumanRights360.

Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ελεγχθούν οι οικονομικές δραστηριότητες στελεχών της ΜΚΟ HumanRights 360 διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στα χέρια της εισαγγελέως Ελένης Μιχαλοπούλου βρίσκεται πλέον το πόρισμα της Αρχής  Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, στο οποίο κατά πληροφορίες, εντοπίζονται ενδείξεις κακοδιαχείρισης μεγάλων ποσών, που προέρχονται από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, και ειδικότερα από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Η εισαγγελική λειτουργός καλείται να ερευνήσει την ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως τα κακουργήματα της απιστίας και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ιδίως αναφορικά με ανώτατα και ανώτερα στελέχη της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε πιθανές τριγωνικές συναλλαγές, κατά τις οποίες φαίνεται να διακινούνται χρηματικά ποσά μέσω οργανώσεων που σχετίζονται με στελέχη της ΜΚΟ, ενώ τελικοί αποδέκτες είναι συγκεκριμένα πρόσωπα.

Πάντως, η ΜΚΟ δεν αποδέχεται τις αναφορές του πορίσματος, υποστηρίζοντας πως σε ετήσια βάση δέχεται έλεγχο των οικονομικών της στοιχείων από ορκωτούς λογιστές, ενώ κάνει λόγο για ανακριβή και εσφαλμένα στοιχεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα