news 24/7

ΜΚΟ

Έκαναν bullying στον χορευτή γιο του και ανέλαβε δράση με την υποστήριξη της Μισέλ Ομπάμα

Έκαναν bullying στον χορευτή γιο του και ανέλαβε δράση με την υποστήριξη της Μισέλ Ομπάμα

Αφού είδε τον έφηβο γιο του να εκφοβίζεται επειδή αγαπούσε τον χορό, αυτός ο μπαμπάς αντί να αναστατωθεί για τις ομοφοβικές επιθέσεις, θέλησε να βοηθήσει όλα τα παιδιά που εμποδίζονταν από το να είναι ο εαυτός τους και βρήκε την υποστήριξη της... Μισέλ Ομπάμα!

Active Citizens Fund

Ενίσχυση κοινωνίας των πολιτών με 3,5 εκατομμύρια ευρώ από το Active Citizens Fund

Ενίσχυση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Κοινωνία των Πολιτών από το πρόγραμμα Active citizens fund των EEA grants, με Διαχειριστή Επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

Οι "διάβολοι της Τασμανίας" επανήλθαν έπειτα από 3.000 χρόνια στην Αυστραλία

Οι "διάβολοι της Τασμανίας" επανήλθαν μετά από 3.000 χρόνια στην ηπειρωτική Αυστραλία

Έντεκα διάβολοι της Τασμανίας έχουν επανέλθει στην ηπειρωτική Αυστραλία, περισσότερα από 3.000 χρόνια αφότου εξαφανίστηκαν. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η επανεμφάνιση ενός είδους υπό εξαφάνιση, ειδικά μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία που αφάνισαν τρία δισεκατομμύρια ζώα.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS - INCO EDUCATION ACCELERATOR: Εκπαιδεύουν ψηφιακά τα παιδιά

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS - INCO EDUCATION ACCELERATOR: Εκπαιδεύουν ψηφιακά τα παιδιά

Τα Παιδικά Χωριά SOS, σε συνεργασία με την INCO Education Accelerator και με τη στήριξη της Google.org, μεταφέρουν την εκπαιδευτική διαδικασία στον ψηφιακό κόσμο, διασφαλίζοντας ότι τα πιο ευάλωτα παιδιά έχουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας.

Το άλλο πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας: "Δεν είμαστε ρατσιστές στα Καμένα Βούρλα"

Το άλλο πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας: "Δεν είμαστε ρατσιστές στα Καμένα Βούρλα"

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΜΕΤδραση, αναφέροντας δράσεις ιδιωτών που βοήθησαν τους ανήλικους πρόσφυγες στα Καμένα Βούρλα. "Πόσο κρίμα μια μικρή μερίδα ανθρώπων να μας χαρακτηρίζει όλους ως κοινωνία".

Βάρκα με μετανάστες στη Μεσόγειο

Πλοίο διέσωσε μετανάστες - Ρίχτηκαν στη θάλασσα για να φτάσουν στις ακτές της Σικελίας

Μετανάστες που διασώθηκαν από πλοίο ΜΚΟ ρίχτηκαν στη θάλασσα για να φτάσουν κολυμπώντας στις ακτές της Σικελίας. Οι περισσότεροι φέρουν σοβαρά τραύματα λόγω βιαιοπραγιών που υπέστησαν.

Η γειτονιά αλληλεγγύης στο Νέο Κόσμο που δίνει το παράδειγμα αληθινής ενσωμάτωσης

Η γειτονιά αλληλεγγύης στο Νέο Κόσμο που δίνει το παράδειγμα αληθινής ενσωμάτωσης

Για κάποιους το δικαίωμα της επιλογής δεν είναι αυτονόητο. Για κάποιους το αύριο είναι αβέβαιο. Όμως η Γκάιλα και ο Αμπάς συνεχίζουν να ονειρεύονται. Στο πλευρό τους η Κάριτας Ελλάς και η Κοινωνική Εστία που λειτουργεί σαν αληθινή οικογένεια.

Ανήλικο αγόρι στην Αμυγδαλέζα σε στιγμιότυπο από το 2016

Άρσις: 100 ασυνόδευτα ανήλικα σε απαράδεκτες συνθήκες συνωστισμού, υγιεινής και προστασίας

Δεκάδες παιδιά άνευ συνοδείας καταμετρήθηκαν, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΜΚΟ 'Άρσις', στη δομή φιλοξενίας της Αμυγδαλέζας, ζώντας κάτω από απαράδεκτες συνθήκες

Google for Nonprofits

Έφτασε στην Ελλάδα το Google for Nonprofits

Με το Google for Nonprofits αποκτά κάθε ΜΚΟ πρόσβαση σε εργαλεία που βοηθούν τους εργαζομένους να δουλεύουν από απόσταση και να ευαισθητοποιούν το κοινό μέσω του διαδικτύου.

Πλαστικά μπουκάλια στη θάλασσα

Μένουμε σπίτι χωρίς πλαστικά μιας χρήσης

Η Clean Blue Paros και η WWF προσκαλούν τα παιδιά να συμμετάσχουν στη δράση "Μέτρησέ το στο σπίτι", με σκοπό τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης που βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό.

Περίπου 72 πρόσφυγες παραμένουν στην Σκάλα της Συκαμιάς, περιμένοντας την μεταφορά τους.

Αποσυμφόρηση των νησιών τώρα, πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν οι ακροδεξιές δυνάμεις επιβάλουν πλήρως την ατζέντα τους

Στοχοποιείται ο Δήμαρχος της Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος. Ο ρόλος του Περιφερειάρχη και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης. Ακροδεξιοί καταλύουν το νόμο, χωρίς καμία αντίδραση της πολιτείας και των αρχών. Σπάνε οι αντοχές των κατοίκων.

Στέλιος Πέτσας

Πέτσας για μεταναστευτικό: "Δεν είναι η περίοδος των διαπιστώσεων, αλλά των λύσεων"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε σε συνέντευξή στην ΕΡΤ για το μεταναστευτικό, τις κλειστές δομές, τα προαναχωρησιακά κέντρα και τις ΜΚΟ.

Πρόσφυγες

Αναζητείται κοινή λογική αλλά και αγάπη για τον άνθρωπο

Είναι πολιτικό το ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού; Σαφώς, δεν χωρά σ' αυτό καμία αμφιβολία. Έχει κοινωνικές προεκτάσεις σημαντικές; Ούτε συζήτηση! Μα πάνω απ' όλα πρόκειται για υπόθεση ανθρωπιάς. Και να μας συγχωρείτε.