ΜΚΟ

Περιπολικό της ΕΛΑΣ

Θεσσαλονίκη: Διακινητές κρατούσαν οκτώ μετανάστες ομήρους σε διαμέρισμα - Τους ζητούσαν λύτρα

Στη σύλληψη τριών διακινητών για την απαγωγή και ομηρία οκτώ μεταναστών προχώρησαν οι Αρχές. Τους ζητούσαν το ποσό των 500 ευρώ προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Η ζωγραφιά του Αρσάκειου Νηπιαγωγείου Πατρών

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Μαθητές και μαθήτριες καλούν για ένα σχολείο που αγκαλιάζει τις ανάγκες όλων των παιδιών

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού "Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει".

H SisTech εκπαιδεύει τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα της, παρέχοντας δωρεάν online μαθήματα και καθοδήγηση από επαγγελματίες.

ΜΚΟ βοηθά γυναίκες πρόσφυγες να εκπαιδευτούν σε τεχνολογικά επαγγέλματα

Η SisΤech εκπαιδεύει 13 γυναίκες πρόσφυγες σε ψηφιακά και τεχνολογικά επαγγέλματα, ώστε να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας. Πρόσφατα οι γυναίκες αυτές επισκέφτηκαν κορυφαία ελληνική εταιρία τεχνολογίας -στον τομέα του mobile marketing.

Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες

Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες: 24ωρη απεργία μετά το κύμα απολύσεων

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες. Καταγγέλλουν μαζικές απολύσεις και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους.

Γιατροί χωρίς σύνορα, και με συγκλονιστικές φωτογραφίες

Γιατροί χωρίς σύνορα, και με συγκλονιστικές φωτογραφίες

Με αφορμή τα 50 χρόνια της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης, το ελληνικό τμήμα σε συνεργασία με το Athens Photo World διοργανώνουν συζήτηση για την σπουδαιότητα της φωτογραφίας στο έργο της.   

Διαμαρτυρία μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

Αντιδράσεις από 19 ΜΚΟ και ΟΗΕ για την απόρριψη της RSA από υπουργείο Μετανάστευσης

Αντιδράσεις για την απόρριψη εγγραφής της οργάνωσης RSA στο Μητρώο ΜΚΟ του υπουργείου Μετανάστευσης. "Τα κράτη θα πρέπει να διευκολύνουν το έργο όσων υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ανθρώπων, όχι να το εμποδίζουν" αναφέρει η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ.

Το κλειστό κέντρο στη Σάμο

Διεθνής Αμνηστία: Αιτούντες άσυλο κρατούνται παράνομα σε camp - φυλακή στη Σάμο

Την παράνομη κράτηση αιτουσών και αιτούντων άσυλο στο camp της Σάμου που χρηματοδοτείται από την ΕΕ καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία. Χαρακτηρίζει το κλειστό camp φυλακή.

Το "Mare Liberum" επέστρεψε στη Λέσβο - "Θέλουν να κρατήσουν μακριά τους μάρτυρες των pushbacks"

Το "Mare Liberum" επέστρεψε στη Λέσβο - "Θέλουν να κρατήσουν μακριά τους μάρτυρες των pushbacks"

Το Λιμενικό κρατά καθηλωμένο το πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ, η οποία καταγγέλλει συστηματικά βιαιότητες των ελληνικών Αρχών στη θάλασσα. Η ίδια οργάνωση βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο στο επίκεντρο ποινικής έρευνας.

Συρία, παιδιά περπατούν δίπλα από ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο

Συρία: Κάθε εβδομάδα πεθαίνουν δυο παιδιά σε καταυλισμούς προσφύγων

Υποσιτισμός, ασθένειες, έλλειψη υγιεινής, έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, πυρκαγιές: 62 παιδιά, ή περίπου δύο κάθε εβδομάδα, έχουν πεθάνει από την αρχή της χρονιάς σε καταυλισμούς προσφύγων στη Συρία.

Φωκια. Φωτο αρχείου.

Αλόννησος: Προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο του "Κωστή", της φώκιας που σκότωσαν με ψαροντούφεκο

Εισαγγελική παρέμβαση για τη δολοφονία της φώκιας στην Αλόννησο, που έχει γίνει θέμα και σε διεθνή ΜΜΕ, προκαλώντας την οργή του κόσμου και την κινητοποίηση των αρχών.

Αλόννησος: Μήνυση για τη δολοφονία του "Κωστή", της φώκιας - σύμβολο του νησιού

Αλόννησος: Μήνυση για τη δολοφονία του "Κωστή", της φώκιας - σύμβολο του νησιού

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας καταγγέλλει ότι η νεαρή φώκια «Κωστής» θανατώθηκε στην Αλόννησο από ανθρώπινο χέρι και έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.