Έρευνα σε βάρος δύο εισαγγελέων για την "κυβέρνηση δοσίλογων"

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Τρικάλων από το σύνολο των καθηκόντων τους μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Ο Τρικαλινός νομικός κόσμος συνεχίζει να εκφράζει την αντίθεσή του στη νομοθετική διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη Βουλή, αναφορικά με την τροπολογία που ρυθμίζει ζητήματα του κλάδου, αμφισβητώντας ακόμη και νομικά την ισχύ των αλλαγών που επιφέρονται στο άνοιγμα του επαγγέλματος. Οι δικηγόροι θα ξανασυνεδριάσουν την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Τρικάλων από το σύνολο των καθηκόντων τους μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Ο Τρικαλινός νομικός κόσμος συνεχίζει να εκφράζει την αντίθεσή του στη νομοθετική διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη Βουλή, αναφορικά με την τροπολογία που ρυθμίζει ζητήματα του κλάδου, αμφισβητώντας ακόμη και νομικά την ισχύ των αλλαγών που επιφέρονται στο άνοιγμα του επαγγέλματος. Οι δικηγόροι θα ξανασυνεδριάσουν την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Ο Ιωάννης Τέντες διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος δύο εισαγγελέων για ανάρτηση στο διαδίκτυο. Διαβάστε τι έγραψαν

Προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες σε βάρος των εισαγγελέων Γ. Πενταγιώτη (Πρωτοδικών στα Χανιά) και Β. Μαρσιώνη (Πρωτοδικών Κεφαλλονιάς).

Η πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε διότι ο κ. Πενταγιώτης φέρεται να έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο επιστολή με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εμφανίζεται μάλιστα να λέει πως οι σοφοί του ΣτΕ επικύρωσαν τα Μνημόνια, ενώ κάνει λόγο για "κυβέρνηση δοσίλογων", η οποία "προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές".

Ακόμη αναφέρει ότι "αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες".

Σε άλλο σημείο, επισημαίνει ότι "αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της Βουλής οπερέτας και της Κυβέρνησης "yes men" που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο, ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση του κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές".

Τη συγκεκριμένη ανάρτηση - επιστολή φαίνεται πως επικρότησε η δεύτερη εισαγγελική λειτουργός, η Β. Μαρσιώτη.

Την πειθαρχική έρευνα θα διενεργήσουν εισαγγελείς Εφετών Πάτρας και Χανίων, ώστε να διαπιστωθεί το εάν οι δυο εισαγγελείς έχουν διαπράξει το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, η οποία δεν συνάδει με το ήθος του δικαστή εντός και εκτός υπηρεσίας.

Παράλληλα, ο Ιω. Τέντες με έγγραφό του ενημερώνει τη Βουλή για την έρευνα που διέταξε και ζητά να πληροφορηθεί εάν το Κοινοβούλιο θα κινηθεί σε βάρος των δύο ελεγχόμενων εισαγγελέων, καθώς θα θεωρήσει ότι οι θέσεις που ανάρτησαν στο διαδίκτυο προσβάλλουν ή περιυβρίζουν τη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων: "Κατά της κυβέρνησης δωσίλογων"

SHARE:

24Media Network