Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ για πλαστά εισιτήρια: Να ερευνηθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη

Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ για πλαστά εισιτήρια: Να ερευνηθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη

Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ για τα κρούσματα πλαστών εισιτηρίων στα οποία αναφέρθηκε ο υπουργός

Με αφορμή τη χτεσινή τοποθέτηση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνει ότι υπήρξε το μοναδικό στον χώρο που είχε εκδώσει δελτίο τύπου ζητώντας την διεξαγωγή δικαστικής έρευνας και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν, αλλά και το ότι “το θέμα δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ”.

Θεωρούν, ακόμη, “απαραίτητο να ερευνηθεί, γρήγορα και ενδελεχώς, από τη Δικαιοσύνη, ώστε Εάν διαπιστωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων, να εντοπιστούν οι πραγματικοί ένοχοι, ανεξάρτητα σε ποιο ιεραρχικό επίπεδο και αν βρίσκονται και να τιμωρηθούν παραδειγματικά”.

Στην ανακοίνωση, το σωματείο εργαζομένων υπενθυμίζει δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών, την 22 Μαΐου 2017, στη συνέντευξη της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρίας Παπασπύρου, σύμφωνα με το οποίο: "Ερωτήματα προκαλεί η σιωπή των συνδικαλιστικών φορέων, με εξαίρεση το σωματείο των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό, που ζήτησαν να προχωρήσει αμέσως ο έλεγχος προς κάθε κατεύθυνση..."

“Με τον ίδιο δημόσιο τρόπο, εγγράφως και προφορικά, έχουμε τοποθετηθεί, εδώ και ένα χρόνο, υπέρ της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, διότι θεωρούμε πως μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής και της χρήση πλαστών εισιτηρίων, ώστε να διασφαλιστούν τα έσοδα της εταιρείας, ενισχύοντας το δημόσιο και κοινωνικό έργο της” προσθέτουν οι εκπρόσωποι του σωματείου.

Σε σχέση με τα προβλήματα του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της ηλεκτρονικής κάρτας, το Σωματείο υποστηρίζει ότι ανέδειξε προβλήματα του συστήματος και με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι εισακούστηκε από τον ΟΑΣΑ και αρκετά απ’ αυτά μπήκαν σε τροχιά επίλυσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. “Γι’ αυτό κάναμε συνεχώς παρεμβάσεις και σε συνεργασία με τους συναδέλφους μας, ενημερώσαμε για προβλήματα και αστοχίες προτείνοντας λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα του συστήματος και αναδείξαμε το θέμα ώστε να προωθηθούν λύσεις. Ιδιαίτερα μας ικανοποιεί η αύξηση των σημείων διάθεσης των ηλεκτρονικών καρτών -με τη δέσμευση του ΟΑΣΑ ότι τις επόμενες ήμερες θα αυξηθούν περεταίρω τα σημεία πώλησης- και η προσπάθεια ενημέρωσης των επιβατών, που ξεκίνησε αυτές τις ημέρες” προσθέτουν και καταλήγουν: “Οι εργαζόμενοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό και να στηρίξουν το σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Οι αναφορές του υπουργού για πειθαρχικά συμβούλια και δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα δεν «αγγίζουν» τους εργαζόμενους της ΣΤΑ.ΣΥ.

Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να κινείται, με υπευθυνότητα και τεκμηριωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της εταιρείας, με διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δωμάτια με πλαστές κάρτες και εισιτήρια, κατήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης

SHARE:

24Media Network