Καταγγελίες για εργασιακό μεσαίωνα: Εργοδότες δίνουν και παίρνουν πίσω το δώρο Χριστουγέννων

Καταγγελίες για εργασιακό μεσαίωνα: Εργοδότες δίνουν και παίρνουν πίσω το δώρο Χριστουγέννων
Χριστούγεννα Eurokinissi

Να καταγγέλλουν κάθε παράνομη και αυθαίρετη προσπάθεια εργοδοτών να τους στερήσουν το δώρο των Χριστουγέννων ζητούν από τους εργαζόμενους συνδικαλιστικοί φορείς στην Κρήτη, καθώς πληθαίνουν τα σχετικά κρούσματα στο νησί τα τελευταία χρόνια.

Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα καταγγέλλουν πολλοί εργαζόμενοι στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά, με εργοδότες που ξεπερνούν κάθε όριο προκειμένου να “γλιτώσουν” την υποχρεωτική από το νόμο καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.

Όπως δήλωσε στο Νews247.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων κ. Ιωσήφ Αποστολάκης, υπήρξε ακόμη και περίπτωση αλλοδαπής εργαζόμενης που δέχθηκε την αιφνιδιαστική επίσκεψή του ίδιου του εργοδότη της στο σπίτι της ο οποίος της ζήτησε πίσω το δώρο Χριστουγέννων. Κάνει επίσης λόγο “και για περιπτώσεις συναδέλφων που πήγανε στο ATM μαζί με τους εργοδότες” προκειμένου να επιστρέψουν τα χρήματα που του είχαν κατατεθεί.

Επισημαίνει ότι ειδικά στον κλάδο του επισιτισμού, ο οποίος προσφέρει τα μέγιστα στην κρητική οικονομία, έχει παρατηθεί το φαινόμενο, ο εργοδότης να ζητά από το σύνολο των εργαζομένων να επιστρέψουν κατευθείαν το ποσό που κατατέθηκε ως δώρο στους λογαριασμούς τους.

Υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα παραμένει όσο οι εργαζόμενοι φοβούνται να προχωρήσουν σε καταγγελίες για ανάλογες πρακτικές, με αποτέλεσμα αυτές να μην παίρνουν ποτέ το δρόμο της δικαιοσύνης.

Για το λόγο αυτό γίνεται και η δημοσιοποίηση περιστατικών που καταγραφεί τα τελευταία χρόνια προκειμένου οι εργαζόμενοι να αισθάνονται τη βεβαιότητα ότι μπορούν να απευθυνθούν στα πρωτοβάθμια σωματεία ή στις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας, προκειμένου να βρουν το δίκιο τους, καθώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους στερεί τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα