ΕΣΑ: Τι ζήτησαν οι έμποροι της Αθήνας από το Δήμαρχο;

ΕΣΑ: Τι ζήτησαν οι έμποροι της Αθήνας από το Δήμαρχο;
Κώστας Μπακογιάννης eurokinissi

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου πρότεινε στον κ. Μπακογιάννη μια σειρά από δράσεις και να διασφαλιστεί η αποφυγή μετατροπής της πόλης σε ένα απέραντο καφενείο

Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών μετά από την συγκρότησή του σε σώμα τον προηγούμενο μήνα.

Τη συνεδρίαση, σύμφωνα με ανακοίνωση τιου ΕΣΑ, «τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΑ είχαν την ευκαιρία να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της πρωτεύουσας σε καθημερινή βάση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου πρότεινε στον κ. Μπακογιάννη μια σειρά από δράσεις οι οποίες θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους μαχητές εμπόρους της Αθήνας σε μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου αυξάνεται σημαντικά η τουριστική ροή στην πρωτεύουσα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης υπογράμμισε ότι «έχουμε μια χρόνια καλή συνεργασία με τον Δήμο και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία του κ. Μπακογιάννη στο πρώτο μας διοικητικό μας συμβούλιο. Όλα τα μέλη του διευρυμένου Δ.Σ. είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και χαίρομαι γιατί συμφωνήσαμε κατ΄ αρχάς με τον Δήμαρχο σε ένα τρίπτυχο άμεσων παρεμβάσεων:

  1. Την δημιουργία τεκμηριωμένης και νομικά στοιχειοθετημένης πρότασης προς τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη με στόχο τη βελτίωση του συστήματος ασφαλείας.
  2. Την ενεργοποίηση της δράσης σύνδεσης τουρισμού και Εμπορίου μέσω του κοινού προγράμματος Athens Shopping και πολλών ακόμη τοπικών ενεργειών σε διαφορετικές γωνίες της πόλης.
  3. Την πραγματοποίηση για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου της μεγάλης έρευνας που καταγράφει αναλυτικότατα τη χρήση γης σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου της Αθήνας με στόχο την αποφυγή μετατροπής της πόλης σε ένα απέραντο καφενείο».

Από την πλευρά του ο Κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ««ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί τα τελευταία χρόνια μία ανοιχτή και ουσιαστική συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο της πόλης, τους χιλιάδες επαγγελματίες καταστηματάρχες της Αθήνας, που αποτελούν την κινητήριο δύναμη στην ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα να παραβρεθώ στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, μετά την επανεκλογή του προέδρου Σταύρου Καφούνη. Εύχομαι σε εκείνον και στα εκλεκτά μέλη του συμβουλίου, καλή επιτυχία στη νέα τους θητεία. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε μαζί τα βήματά μας, όπως έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα, αναλαμβάνοντας από κοινού δυναμικές πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν και θα ενδυναμώσουν την οικογένεια του αθηναϊκού εμπορίου».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα