ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ο Δήμος Αθηναίων είναι έδρα του Κεντρικού Τομέως, στο Αθηναϊκό πεδίο της Αττικής. Καταλαμβάνει έκταση 38,96 τ.χμ, έχει πληθυσμό 664.046 κατοίκους, σύμφωνα με την Aπογραφή του 2011, και αναπτύσσεται σε υψόμετρο κέντρου 90 μ. Η ίδρυση της Πόλεως των Αθηνών χάνεται στην αχλύ του μύθου, καθώς είναι γενικά αποδεκτό ότι προϋπήρχε της Μυκηναϊκής Εποχής. To 1834 είναι έτος κατά το οποίο ανακηρύχθηκε σε πρωτεύουσα της Ελλάδος, αυξάνοντας έκτοτε ραγδαία τον πληθυσμό της και διαμορφώνοντας σταδιακά τα σημερινά της όρια. Ο δήμος περιλαμβάνει το κλεινόν Άστυ, γνωστό ως ιστορικό κέντρο, έξι περιφερειακές δημοτικές ενότητες και χωροθετείται στην καρδιά της ομώνυμης μητροπολιτικής περιοχής. Σύγχρονο πολεοδομικό κέντρο είναι η Ομόνοια, βόρεια της Ακροπόλεως, η οποία καθίσταται προσβάσιμη μέσω του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του μετρό στη στάση του υπόγειου δικτύου, μέσω του υπεραστικού σιδηροδρόμου στο Σταθμό των Αθηνών, καθώς και μέσω των Λεωφόρων Αθήνων, Πειραιώς και της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Η Πόλη των Αθηνών φημίζεται για τα ιστορικά της μνημεία, την οικονομική και πολιτική της δραστηριότητα -αποτελεί έδρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου- τον πολιτισμό και τη φιλοξενία της, ενώ συνιστά δημοφιλή ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με την εφαρμογή της διοικητικής διαίρεσης Καλλικράτης το 2011 ουδεμία μεταβολή επήλθε στο δήμο. Δήμαρχος της πόλης είναι ο Κώστας Μπακογιάννης.

Τι θα δούμε στην Μουσική Τεχνόπολη τον Σεπτέμβριο: Από Χαρούλη και Αγγελάκα μέχρι Καίτη Γαρμπή

Τι θα δούμε στην Μουσική Τεχνόπολη τον Σεπτέμβριο: Από Χαρούλη και Αγγελάκα μέχρι Καίτη Γαρμπή

Aγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες, μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό, φεστιβάλ, αλλά και ένα συγκινητικό μουσικό αφιέρωμα συνθέτουν το πρόγραμμα της Μουσικής Τεχνόπολης Σεπτεμβρίου.

Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος

Ώρα για δράση στην Αθήνα - Η μείωση των δημοτικών τελών είναι εφικτή και επιβεβλημένη

Κοινή και κοστολογημένη πρόταση για την μείωση των δημοτικών φόρων σε καιρούς ακρίβειας, καταθέτουν στην Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη, οι επικεφαλής των παρατάξεων "Ανοιχτή Πόλη" και "Αθήνα είσαι Εσύ", Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος.

Δημοτικός αστυνόμος κάνει ελέγχους για παράνομη στάθμευση σε δρόμο της Αθήνας

Δήμος Αθηναίων: 90.000 παραβάσεις ΚΟΚ τους τελευταίους δύο μήνες

Σχεδόν 92 χιλιάδες παραβάσεις του ΚΟΚ κατέγραψε η δημοτική αστυνομία τους τελευταίους δυο μήνες στον Δήμο Αθηναίων. "Πρέπει να είναι αυτονόητος ο σεβασμός όλων μας απέναντι στον δημόσιο χώρο", δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Κοντέινερ στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα

Η επιχείρηση εκκένωσης του Ελαιώνα φανερώνει την απουσία σχεδίου ένταξης

Η ανοιχτή δομή του Ελαιώνα πρόκειται να κλείσει τις επόμενες ημέρες. Ποια είναι τα δεδομένα για την πρώτη δομή που δημιουργήθηκε στη χώρα και τι δείχνουν για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης;

Το "γιοφύρι" της Πλατείας Συντάγματος - Εννιά μήνες μετά και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσουν τα έργα

Το "γιοφύρι" της Πλατείας Συντάγματος - Εννιά μήνες μετά και κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσουν τα έργα

Ποιοι είναι οι λόγοι της καθυστέρησης ενός έργου που έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και μήνες σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Κώστα Μπακογιάννη. Έντονη δυσφορία στους πολίτες, που κινούνται καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Αθήνα ζητά ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης

Ο Κ. Μπακογιάννης τόνισε πως η Αθήνα χρειάζεται μεγαλύτερη αστυνόμευση ενώ αναφέρθηκε στο θέμα των ναρκωτικών αλλά και τις "πιάτσες" σημειώνοντας πως πρόκειται για μια "ανοιχτή πληγή".

Ακαδημία Πλάτωνος: Καταγγελία κατοίκων για  κλάδεμα-καταστροφή για δέντρα και πουλιά

Ακαδημία Πλάτωνος: Καταγγελία κατοίκων για κλάδεμα-καταστροφή για δέντρα και πουλιά

Δεκάδες δέντρα πάνω στην ανθοφορία τους τα οποία φιλοξενούσαν φωλιές πουλιών κλαδεύτηκαν και κόπηκαν στην Ακαδημία Πλάτωνος. Τι αναφέρουν οι κάτοικοι στις καταγγελίες τους.

Ο διεθνούς φήμης τενόρος, Krystian Adam

Krystian Adam: "Ο Ιδομενέας μπορεί να παρομοιαστεί με τον σημερινό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας- Ουκρανίας"

Ο διεθνούς φήμης τενόρος, Krystian Adam, που ενσαρκώνει τον Ιδομενέα στην ομώνυμη όπερα του Wolfgang Amadeus Mozart στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», σε μια νέα παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) μιλά στο NEWS 24/7.

Ξεκάθαρο μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη προς την Υπουργό Παιδείας

Μπακογιάννης προς Κεραμέως: "Αναθεωρήστε την απόφαση για το 26ο Γυμνάσιο"

Κατά της απόφασης της Νίκης Κεραμέως να μετατρέψει το σχολείο του Κολωνακίου σε Πειραματικό τάχθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων. "Δεν μπορεί να μεταθέτουμε σε γονείς και παιδιά πρόβλημα που εμείς οι ίδιοι δεν μπορέσαμε να λύσουμε".

Δήμος Αθηναίων

Δήμος Αθηναίων: Μήνυση εναντίον εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας για "καπέλο" στα δημοτικά τέλη

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε ο Δήμος Αθηναίων για υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών από ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας. Για "σκανδαλώδη ενέργεια" κάνει λόγο ο δήμος.

Ο Κώστας Μπακογιάννης

Μπακογιάννης: Το Ελληνικό μπορεί να είναι ευλογία αλλά και κατάρα για τον Δήμο Αθηναίων - Η παραδοχή για την Ομόνοια

Ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ της επένδυσης, ωστόσο ζήτησε εμφατικά να μην αδικηθεί το κέντρο της πόλης που προσπαθεί "να μπει στην επόμενή του φάση". Παραδοχή για τον σχεδιασμό της Ομόνοιας.

Απόκριες στην Αθήνα

Απόκριες στην Αθήνα: Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ανοίγει από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου, όλους τους πολιτιστικούς του χώρους, τα Μουσεία, την Πινακοθήκη, τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης, τις Βιβλιοθήκες, το Κέντρο Τεχνών και το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και προσφέρει μία πληθώρα αποκριάτικων δημιουργικών προγραμμάτων και δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Το θέατρο Ολύμπια

Τι θα δούμε στο Δημοτικό θέατρο Ολύμπια "Μαρία Κάλλας" μέχρι και τον Μάιο

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Olivier Descotes και με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων να βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο του καλλιτεχνικού προγράμματος, το Ολύμπια ανοίγει τις πόρτες του με ένα εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα.

Πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων από τους ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές

Άρχισε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα. "Καθάρισαν" οι δρόμοι σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Κακοκαιρία Ελπίδα

Δήμος Αθήνας: Αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων

Προϋπόθεση για την υποβολή των αιτήσεων και τη λήψη αποζημίωσης είναι τα οχήματα να βρίσκονταν σταθμευμένα είτε σε κοινόχρηστο χώρο, είτε σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου.

Δήμος Αθηναίων: Συνεχίζεται η αποκατάσταση των προβλημάτων στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης

Δήμος Αθηναίων: Συνεχίζεται η αποκατάσταση των προβλημάτων στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης

Με 46 βαριά μηχανήματα συνεχίζεται το έργο του αποχιονισμού και της ρίψη αλατιού, ενώ 30 συνεργεία απομακρύνουν πεσμένα δέντρα και κλαδιά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Κ. Μπακογιάννης: Μείωση των δημοτικών τελών με το τέλος της πανδημίας

Ο δήμαρχος Αθηναίων άφησε ανοιχτο το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των δημοτικών τελών μόλις κλείσει ο κύκλος της πανδημίας. "Να δώσουμε “ανάσα” σε όλους όσοι έχουν κρατήσει την Αθήνα όρθια".

Κώστας Μπακογιάννης

Μπακογιάννης: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Δήμος Αθηναίων λειτουργεί με διαφάνεια

Ο Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την Πρωτοχρονιάτική φιέστα διευκρίνισε πως δεν υπαρχει καμια αμφιβολια οτι ο Δήμος Αθηναιων σεβεται το δημοσιο χρημα και λειτουργει με διαφανεια.

Ο Σάκης Ρουβάς στο Πρωτοχρονιάτικο σόου

Πρωτοχρονιά 2022: Οργή στο Twitter για τη μίνι φιέστα του Ρουβά στον Λυκαβηττό

Έντονη η αγανάκτηση των πολιτών για την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Σάκη Ρουβά στον Λυκαβηττό. Οι χρήστες του Twitter έκαναν λόγο για άσκοπη σπατάλη χρημάτων και κακοστημένο σόου.

Κώστας Μπακογιάννης Δημήτρης Τζανακόπουλος

Διαδικτυακή κόντρα Μπακογιάννη - Τζανακόπουλου για την εκδήλωση με τον Ρουβά

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την εκδήλωση των 211.000 ευρώ με τον Σάκη Ρουβά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τον Κώστα Μπακογιάννη να απαντά στην αιχμηρή κριτική του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τζανακόπουλος για Μπακογιάννη: Ένας ακόμα Λουδοβίκος από τα πανέρια

Αιχμηρή ανάρτηση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κώστα Μπακογιάννη για την εκδήλωση των 211.000 ευρώ με τον Σάκη Ρουβά. Τι είπε για το Μπάντεν Μπάντεν και τους "μίζερους πληβείους".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Μπακογιάννης για εκδήλωση με Ρουβά: "Ας μείνουν μίζερα κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους"

Ο Δήμαρχος Αθηναίων απάντησε στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή το κόστος της εκδήλωσης για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, παρομοιάζοντας τες με τα "κάλαντα". 

Σπύρος Γραμμένος

Σπύρος Γραμμένος: "Εγώ με 215 χιλιάδες, δεν ανάβω ούτε τα φωτάκια σε δέντρο στην πλατεία Βαρνάβα"

Ο τραγουδιστής με αφορμή την εκδήλωση για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τον Σάκη Ρουβά και το υψηλό κόστος για τη διοργάνωσή της προέβη σε μια χιουμοριστική ανάρτηση.