Ευρωμεσογειακή Σύνοδος Κορυφής 2016: Κύριες προκλήσεις για την ευρωμεσογειακή περιοχή

Ευρωμεσογειακή Σύνοδος Κορυφής 2016: Κύριες προκλήσεις για την ευρωμεσογειακή περιοχή

H Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί 24 και 25 Οκτωβρίου στη Βραυρώνα

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ε.Ο.Κ.Ε.), σε συνεργασία με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδoς (Ο.Κ.Ε.), διοργανώνει την ετήσια Ευρωμεσογειακή Σύνοδο Κορυφής των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών και Συναφών Οργανισμών, στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2016, στη Βραυρώνα.

Η Σύνοδος Κορυφής αποσκοπεί στην προώθηση μεγαλύτερης κατανόησης των κύριων ζητημάτων που επηρεάζουν την οργανωμένη κοινωνία των πολιτών στην ευρωμεσογειακή περιοχή και στη συζήτηση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν προκειμένου να προταθούν απτές λύσεις.

Φέτος, η Σύνοδος θα επικεντρωθεί στα ακόλουθα θέματα:

-Προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης στην Ευρώπη

-Κοινωνική προστασία στην περιοχή της Μεσογείου

-Ρόλος της κοινωνίας των πολιτών στην επικείμενη διάσκεψη COP22

-Οι γυναίκες ως φορείς δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ευρωμεσογειακή περιοχή

Την έναρξη της εκδήλωσης έχει προσκληθεί να κηρύξει ο Πρωθυπουργός κ.  Αλέξης Τσίπρας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ. Γιώργος Ντάσης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής,  Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος,  Munther Shar’e, Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Ιορδανίας και  Sergi Farré, Εκπρόσωπος της Ένωσης για τη Μεσόγειο, ενώ τη δεύτερη ημέρα χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ.  Δημήτριος Μάρδας, Υφυπουργός Εξωτερικών. Θεσμικοί εκπρόσωποι και εξέχουσες προσωπικότητες από οικονομικά και κοινωνικά συμβούλια, καθώς και παρόμοια ιδρύματα της Μεσογείου έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν επίσης.

Στην εν λόγω Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών επιτροπών ή παρεμφερών οργανισμών, εργοδοτικών ενώσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων οικονομικών και κοινωνικών ομάδων συμφερόντων από 33 χώρες και ΜΚΟ από όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση Τελικής Διακήρυξης που θα αποσταλεί στις πολιτικές αρχές της Ευρωμεσογειακής περιοχής ως συμβολή της κοινωνίας των πολιτών, και θα διαδοθεί ευρέως μεταξύ των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

SHARE:

24Media Network