Φωκίδα: Ένας νεκρός από κατάρρευση στα μεταλλεία βωξίτη – Άλλοι τρεις απεγκλωβίστηκαν σώοι

Φωκίδα: Ένας νεκρός από κατάρρευση στα μεταλλεία βωξίτη – Άλλοι τρεις απεγκλωβίστηκαν σώοι
Φωτο αρχείου istockphoto

Ενας 40χρονος μηχανικός έχασε τη ζωή του μέσα στη στοά των μεταλλείων βωξίτη στη Φωκίδα όταν καταπλάκωσε το όχημά του ένας μεγάλος βράχος. Καλά στην υγεία τους άλλοι τρεις εργαζόμενοι.

Τραγωδία στη Φωκίδα όπου ένας 40χρονος μηχανικός  έχασε τη ζωή του μετά την κατάρρευση στοάς στα μεταλλεία βωξίτη.

Στο ίδιο σημείο εγκλωβίστηκαν και άλλοι τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φωκίδας, Ευάγγελο Τσιορλίδα, «ένας μεγάλος βράχος, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έπεσε και καταπλάκωσε ένα 4Χ4 της εταιρείας IMERYS με το οποίο κινούνταν ο 40χρονος μηχανικός που καταπλακώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την είσοδο της στοάς».

Ο άτυχος 40χρονος με καταγωγή από τη Λαμία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

 

Σύμφωνα με το κ. Τσιορλίδα οι πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι «έδωσαν μάχη για άλλα 3 άτομα που δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τη στοά». «Απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους» όπως είπε και με τον τρόπο αυτό έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην οποία μετείχαν 14 πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και 26 πυροσβέστες από την Άμφισσα με 8 οχήματα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως  κατά την διάρκεια εργασιών εντός στοάς εξόρυξης βωξίτη και ενώ στον χώρο εισήλθε ένας εργαζόμενος με όχημα, σημειώθηκε εκείνη την στιγμή κατολίσθηση και ογκώδεις βράχοι καταπλάκωσαν το όχημα εγκλωβίζοντας τον άτυχο άνδρα μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην ίδια στοά, η οποία ονομάζεται από τους εργαζόμενους και “Καμόρα”, πριν 19 χρόνια το 2003 είχε σημειωθεί και πάλι κατάρρευση και είχαν σκοτωθεί εργαζόμενοι.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί «κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!».

IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ: Αναστολή των δραστηριοτήτων της μετά το εργατικό δυστύχημα

Την αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Imerys, σε μεταλλείο της οποίας στη Φωκίδα σημειώθηκε το εργατικό δυστύχημα.

Ειδικότερα η εταιρεία σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές. Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα