Μπουρνούς για φωτιά στο Μάτι: Ο δήμος ήταν σε πλήρη ετοιμότητα

Μπουρνούς για φωτιά στο Μάτι: Ο δήμος ήταν σε πλήρη ετοιμότητα
Εικόνα από το Μάτι Αττικής δύο εβδομάδες μετά την φωτιά στην ανατολική Αττική Eurokinissi

Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του ο Ευάγγελος Μπουρνούς αναφέρεται στην προετοιμασία του δήμου για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, στην προσπάθεια κατάσβεσης της φονικής φωτιάς αλλά και στις ενέργειες που ακολούθησαν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών βρέθηκε ο δήμαρχος Πικερμίου – Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, προκειμένου να υποβάλει τις έγγραφες εξηγήσεις του για τη φονική φωτιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον πληρεξούσιο δικηγορο του, κ. Κονταξή, δεν θέλησε να πάρει νέα προθεσμία και έτσι κατέθεσε το υπόμνημά του που αριθμεί στις 70 σελίδες περίπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπουρνούς που φέρει την ιδιότητα του υπόπτου μαζί μα ακόμη 20 άτομα, υποστηρίζει ότι ο Δήμος Ραφήνα ήταν σε πλήρη ετοιμότητα, αναλύοντας το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και τις ενέργειες που είχαν προηγηθεί για την πυρασφάλεια, την έγκυρη ενημέρωση κατοίκων και μαθητών, τον καθαρισμό των οικοπέδων και την πιστοποίηση των εθελοντών.

Επεσήμανε δε πως ο ίδιος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην Πεντέλη από όπου και ξέσπασε η πυρκαγιά, αφήνοντας απροστάτευτο ακόμη και το ίδιο του το σπίτι, το οποίο επίσης υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Ξεχωριστή αναφορά έκανε και για όσα ακολούθησαν της φονικής πυρκαγιάς, κάνοντας λόγο για τιτάνια προσπάθεια με στόχο την αποκατάσταση των πληγέντων, την παροχή των επιδομάτων, την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας και άλλα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσέλθουν αυτοπροσώπως ή μέσω πληρεξουσίων δικηγόρων, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και τα υπόλοιπα πρόσωπα, που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου. Πάντως, υπολογίζεται πως αρκετοί εξ αυτών θα ζητήσουν νέα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τους ισχυρισμούς τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα