Φωτιά στα ΕΛΠΕ στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Εργάτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην είσοδο των διυλιστηριών του Ασπροπύργου την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Νωρίτερα σε εξωτερικό χώρο στα διυλιστήρια του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια ξέσπασε πυρκαγιά από την οποία τραυματίστηκαν έξι εργαζόμενοι εκ των οποίων δύο σοβαρά. Στις μονάδες των διυλιστηρίων εκτελούνταν εργασίες συντήρησης και η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκε σε μια από τις δεξαμενές.
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Εργάτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην είσοδο των διυλιστηριών του Ασπροπύργου την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Νωρίτερα σε εξωτερικό χώρο στα διυλιστήρια του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια ξέσπασε πυρκαγιά από την οποία τραυματίστηκαν έξι εργαζόμενοι εκ των οποίων δύο σοβαρά. Στις μονάδες των διυλιστηρίων εκτελούνταν εργασίες συντήρησης και η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκε σε μια από τις δεξαμενές. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης. Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. "Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας" καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής, στα διυλιστήρια Ασπροπύργου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, 6 άνθρωποι , ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε πιο σοβαρή κατάσταση. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε Θριάσιο και Αττικόν.

Από τους τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται στο Θριάσιο, οι δύο είναι ημεδαποί και ένας είναι αλβανικής καταγωγής. Ο αλλοδαπός εργαζόμενος, 31 ετών, νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, καθώς φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 70% του σώματός του. Από τους δύο Έλληνες, ο ένας 43 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένος, με εισπνευστικό έγκαυμα, ενώ ο άλλος, 29 ετών, φέρει εγκαύματα στα χέρια και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στιγμιότυπο από τα διυλιστηρια του Ασπροπύργου την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Νωρίτερα σε εξωτερικό χώρο στα διυλιστήρια του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια ξέσπασε πυρκαγιά από την οποία τραυματίστηκαν έξι εργαζόμενοι εκ των οποίων δύο σοβαρά. Στις μονάδες των διυλιστηρίων εκτελούνταν εργασίες συντήρησης και η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκε σε μια από τις δεξαμενές.
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από τα διυλιστηρια του Ασπροπύργου την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Νωρίτερα σε εξωτερικό χώρο στα διυλιστήρια του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια ξέσπασε πυρκαγιά από την οποία τραυματίστηκαν έξι εργαζόμενοι εκ των οποίων δύο σοβαρά. Στις μονάδες των διυλιστηρίων εκτελούνταν εργασίες συντήρησης και η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκε σε μια από τις δεξαμενές. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ακόμα τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο " Αττικό", με εγκαύματα και αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο ένας εξ αυτών -με 60-70% εγκαύματα β΄βαθμού αναμένεται να μεταφερθεί στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου "Γ.Γεννηματάς". Ο δεύτερος, επίσης έχει αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά λόγω της κατάστασής του δεν μπορούν να τον μετακινήσουν. Ο τρίτος, με μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα, νοσηλεύεται σε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου "Αττικό".

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Δεν μπήκαν τα οχήματα της πυροσβεστικής στο χώρο

Η πυροσβεστική, έστειλε στο σημείο 7 οχήματα και 25 άνδρες, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν, ωστόσο δεν τους επιτράπηκε να μπουν στο χώρο καθώς την ευθύνη της κατάσβεσης ανέλαβε η πυρασφάλεια των ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει ενόχληση στην υπηρεσία , όπως και το ότι ο εμπειρογνώμονας της πυροσβεστικής, έπρεπε να περιμένει εμπειρογνώμονα του υπουργείου Υποδομών, για να κάνει πραγματογνωμοσύνη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 08:30 το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε δεξαμενή.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι έγινε έκρηξη στη δεξαμενή και ότι κατά τις εργασίες δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας. Όπως είπαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δεν υπήρχαν δίοδοι διαφυγής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά στα ΕΛΠΕ
SHARE:

24Media Network