Φωτιά στα ΕΛΠΕ: Σε κρίσιμη κατάσταση οι πέντε τραυματίες

Φωτιά στα ΕΛΠΕ: Σε κρίσιμη κατάσταση οι πέντε τραυματίες
Eurokinissi

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας των τραυματιών στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου. Εγκαύματα συνολικής έκτασης 70% φέρει ένας εξ' αυτών. Η επίσημη ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Μάχη για τη ζωή δίνουν οι πέντε από τους έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα ΕΛΠΕ στα διυλιστήρια Ασπροπύργου το πρωί της Παρασκευής.

Ένας εξ’ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Εγκαυμάτων του νοσοκομείου “Θριάσιο”. Η κατάσταση τής υγείας του κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και βρίσκεται διασωληνωμένος.

Άλλοι 4 εργάτες νοσηλεύονται, επίσης, διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, σε τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Αττικόν και στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Στο ίδιο Θριάσιο νοσηλεύεται ακόμη ένας τραυματίας από την έκρηξη, με εγκαύματα μερικού πάχους 20%, και οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Για το ατύχημα, όπως είναι φυσικό, ζητά να αποδοθούν ευθύνες εδώ και τώρα ο αρμόδιος υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Την ίδια στιγμή, o πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μιλώντας στο NEWS 247, κατήγγειλε τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας και τις απαράδεκτες συνθήκες, κάτω από τις οποίες εκτελούνται η συντήρηση των εγκαταστάσεων στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα έχει δοθεί βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό των εργαζομένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα