Φωτιά στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς – Καλύτερη η εικόνα στο Λουτράκι

Φωτιά στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς – Καλύτερη η εικόνα στο Λουτράκι
Φωτογραφία αρχείου. Eurokinissi

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα. Σε ποιές περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς καθώς οι βοριάδες θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα στο Λουτράκι Κορινθίας, ανάμεσα στα Πίσια και τον Σχίνο, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύκτια μάχη.

Οι φλόγες καίνε δασική έκταση και συγκεκριμένα πευκοδάσος, στον ορεινό όγκο της περιοχής χωρίς να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η περιοχή που ξέσπασε η φωτιά ανάμεσα στα Πίσια και τον Σχίνο @google.maps

Στη μάχη της κατάσβεστης έχουν ριχτεί ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 26 πυροσβέστες.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με δύο ελικόπτερα.

Νωρίς το πρωί, νέα φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς. Κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες στη συνέχεια ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα κι ένα ελικόπτερο με συνδρομή απο εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Καλλιθέα Ηλείας ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Το τελευτάιο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε 74 δασικές πυρκαγιές ενώ η Πολιτική Προστασία εφιστά την προσοχή καθώς για σήμερα Σάββατο, όπου οι βοριάδες αναμένεται να φτάσουν τα 10 μποφόρ, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Σκύρος)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα