Δύσκολη νύχτα στη Ζάκυνθο – Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά

Δύσκολη νύχτα στη Ζάκυνθο – Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά
Μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο Eurokinissi

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις Ζάκυνθο, αφού οι ισχυροί άνεμοι και οι ιδιαιτερότητες της πυκνής βλάστησης στην περιοχή δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης. Οι κοινότητες Κερί και Αγαλάς εκκενώθηκαν νωρίτερα, όπως και τα ξενοδοχεία της περιοχής. Μάχη των πυροσβεστών έξω από τα πρώτα σπίτια του οικισμού στο Κερί.

Δύσκολη νύχτα για το χωριό Κερί στην Ζάκυνθο, όπου η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει από τις 11 το πρωί της Κυριακής ένα πανέμορφο πευκοδάσος που υπήρχε στην περιοχή. Στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί -αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου- έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Μέχρι αργά το βράδυ δεν κινδύνευαν τα σπίτια του χωριού ενώ τεράστια πυροσβεστική δύναμη έχει περικυκλώσει το χωριό ώστε να το προστατέψει.

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 45 οχήματα με 120 πυροσβέστες όπου έχουν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας ώστε να συνδράμουν το έργο των Ζακυνθινών πυροσβεστών, που από το πρωί δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον κύριο Χαρδαλιά με το πρώτο φως την ημέρας εναέρια μέσα θα αρχίσουν ρίξεις νερού ώστε να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις.

Ορατή από το διάστημα

Ορατή και από το διάστημα είναι η μεγάλη φωτιά που καίει την Ζάκυνθο. Ακολουθεί δορυφορική εικόνα:

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ζάκυνθο λόγω πυρκαγιάς

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι λόγω πυρκαγιάς στο νησί της Ζακύνθου, ισχύουν οι ακόλουθες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή Κερί, στην διασταύρωση Λιθακιάς της Επ. Ζακύνθου -Κερίου.
  • Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή του Αγαλά, στην διασταύρωση της Ε.Ο. Ζακύνθου Κοιλωμένου.
  • Απαγόρευση κίνησης οχημάτων προς την λίμνη Κερίου.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους προς τις παραπάνω περιοχές για να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων άμεσου ανάγκης.

Μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι με καλύτερη εικόνα

Το πρωί της Δευτέρας αναμένουν στην Πυροσβεστική ώστε με την πτώση των ανέμων να καταφέρουν να οριοθετήσουν την φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο Λουτράκι βορείως της πόλης, πάνω από το νεκροταφείο, η οποία σε σύντομο χρόνο επεκτάθηκε προς το βουνό και από χαμηλή βλάστηση, συνάντησε πευκόφυτη δασική έκταση.

Η εικόνα είναι καλύτερη στο σημείο, ωστόσο η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη. Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ.

Χθες κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση δύο μοναστηριών, του Οσίου Ποταπίου και του Προφήτη Ηλία και ενός γηροκομείου στον περιφερειακό.

Ο συντάκτης μας Κωστής Χριστοδούλου βρέθηκε στο Λουτράκι και κατέγραψε με την κάμερά του πλάνα από τη φωτιά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λουτράκι λόγω της πυρκαγιάς

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς σε δασική περιοχή του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

1. Περιφερειακή Οδός Λουτρακίου, από τον Άγιο Φανούριο έως τον Άγιο Γεώργιο.

2. Στην οδό του Γηροκομείου, από το ύψος της διασταύρωσης της Περιφερειακής Οδού Λουτρακίου έως τον Προφήτη Ηλία.

3. Στην οδό που οδηγεί στον Όσιο Πατάπιο, από το ύψος του Προφήτη Ηλία έως τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου Περαχώρας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την κατανόησή τους και για τη συμμόρφωσή τους με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σε εξέλιξη νέα φωτιά στην Ήλιδα Ηλείας στην ίδια περιοχή με χθες

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή του δήμου Ήλιδας, του νομού Ηλείας. Σημειώνεται πως στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει φωτιά και το βράδυ του Σαββάτου. Στο σημείο δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα