Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστική στο Κρυονέρι με εξαιρετικά ισχυρές δυνάμεις που απέτρεψαν τον κίνδυνο να επεκταθεί η φωτιά στον οικισμό και περιορίστηκε η καταστροφή στο δάσος. Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην περιοχή

Φωτογραφίες και βίντεο: Σοφία Κατσαρέλη

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 το πρωί και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω ανέμων, πάνω από το γήπεδο και κοντά στον οικισμό και έτσι πλέον χαρακτηρίζεται σε ύφεση, ενώ αποχώρησαν και τα εναέρια που επιχειρούσαν στο σημείο, 4 καναντέρ και δύο ελικόπτερα.

Από την Πυροσβεστική έγινε άμεση και τεράστια κινητοποίηση αφού στο σημείο έφτασαν από την πρώτη στιγμή και επιχειρούν 60 άντρες της Πυροσβεστικής με 25 οχήματα και 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Αν και το πύρινο μέτωπο ήταν κοντά σε σπίτια, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είχαν αντίθετη κατεύθυνση, έστειλαν και εξάπλωσαν την φωτιά προς το πευκόφυτο δάσος..., χάρη όμως στην έγκαιρη ανάπτυξη των δυνάμεων περιορίστηκε και εκεί το καταστροφικό έργο της φωτιάς, που πλέον αποτελείται από μικροεστίες.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι
Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι
Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι

Για λόγους ασφαλείας και για να μην κατευθύνονται άλλα οχήματα στην περιοχή πλην των Πυροσβεστικών και των υδροφόρων, η Τροχαία προχώρησε στην διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κρυονέρι και συγκεκριμένα, επί της Λ. Κρυονερίου και Μαραθονοδρόμων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου και επί της οδού Αγ. Μερκουρίου και Λ. Τατοΐου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το καταφύγιο στο Κατσιμίδι. Η Τροχαία προχώρησε σε άρση των απαγορεύσεων αυτών λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι και έτσι αποκαταστάθηκε και η ομαλότητα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Την ίδια ώρα υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση δίχως να απειλεί κατοικημένη περιοχή στην Μεταξάδα της Πύλου, ενώ σε εξέλιξη αλλά εμφανίζοντας καλύτερη εικόνα και δίχως να απειλεί τυχόν κατοικημένη περιοχή, παραμένει  η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Δαμνόνι Ρεθύμνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 51 δασικές πυρκαγιές.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι
Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι
Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι
Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι
Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι
Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι
Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι
Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κρυονέρι

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα, Πέμπτη 06 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)

-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες)

-Περιφέρεια Κρήτης

-Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα φωτιά στην Μεταξάδα Πύλου

SHARE:

24Media Network