Φωτιά στο Μάτι: Πώς γλίτωσε ζευγάρι που έκανε ταξίδι του μέλιτος

Φωτιά στο Μάτι: Πώς γλίτωσε ζευγάρι που έκανε ταξίδι του μέλιτος
Φωτό αρχείου: Στιγμιότυπο από το Μάτι AP

Μιλά στον Νews 24/7 στους 88,6 ο υπάλληλος του δήμου Ραφήνας, Μανόλης Τσαλιάγκος, αλλά και εκπρόσωποι του ΤΕΕ που συμμετείχαν σε εκδήλωση με θέμα τις φυσικές καταστροφές.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο Μάτι τις μέρες τις μεγάλης πυρκαγιάς περιέγραψε στον News 24/7 στους 88,6, – και στον Βασίλη Κουφόπουλο- με αφορμή το αφιέρωμα για τις 100 μέρες από την καταστροφική φωτιά, ο υπάλληλος του δήμου Ραφήνας, Μανόλης Τσαλιάγκος, που συμμετείχε σε ομάδα διάσωσης.

“Στα 19 χρόνια που ασχολούμαι, ήταν η χειρότερη φωτιά που κλήθηκα να αντιμετωπίσω”, είπε χαρακτηριστικά. “Από τη στιγμή που κατεβήκαμε στο Κόκκινο Λιμανάκι από το Νέο Βουτζά πέρασαν από μπροστά μου τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα με κόσμο που είχε εγκλωβιστεί”, τόνισε.

Ο κ. Τσαλιάγκος και η ομάδα του έσωσαν και την Ιρλανδή, που μαζί με τον σύζυγό της βρίσκονταν στην περιοχή για το ταξίδι του μέλιτος.

“Την βρήκαμε στο πορτ μπαγκαζ ενός αυτοκινήτου” περιέγραψε και πρόσθεσε: “Όπως μας είπε η ίδια, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο με προορισμό τη Ραφήνα. Καθώς δεν χωρούσαν, κάθισαν στο πορτ παγκάζ. Ο άνδρας πήρε φωτιά και πετάχτηκε από το αυτοκίνητο ενώ η γυναίκα συνέχισε”. Συμπλήρωσε μάλιστα οτι η γυναίκα έφυγε από την Ελλάδα πριν από ενάμιση μήνα και είναι καλά στην υγεία της.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, εκ μέρους της οικογένειας της κοπέλας έστειλε επιστολή, μέσω της οποίας ευχαριστεί τον ίδιο αλλά και τους συναδέλφους του για την πράξη αυτοθυσίας τους.

Την ίδια ώρα, επίκαιρη ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με θέμα τις φυσικές Καταστροφές με κορυφαίους ομιλητές από τους χώρους της επιστήμης της πολιτικής και του επαγγέλματος του μηχανικού με στόχο να αναζητηθούν οι τρόπου θωράκισης της χώρας έναντι των φυσικών καταστροφών. Μιλώντας στον news24/7 στους 88.6 ο Βασίλης Μπαρδάκης, πρόεδρος του συλλόγου πολιτικών μηχανικών Ελλάδας τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η πρόληψη. “Τα έργα που καθυστερούν και είναι αναγκαία πρέπει να γίνουν με διαδικασίες fast track γιατι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του Πανελλαδικού συνδέσμου Μελετητών Γεωτεχνικών, Νίκος Χλύκας που επίσης συμμετείχε στην ημερίδα, τόνισε στην εκπομπή Στιγμιότυπα με τον Βασίλη Κουφόπουλο ότι εκ του αποτελέσματος κρίνεται οποιαδήποτε αλλαγή. Πρόσθεσε ότι στο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για τα δάση που παραμένει επίκαιρο τονίστηκε η ανάγκη να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της πρόληψης από άποψη δαπανών και πιστώσεων τότε θα έχουμε πυρκαγιές πάντα. Το θέμα δεν είναι να χρηματοδοτήσουμε την καταστολή των πυρκαγιών αλλά την πρόληψη των πυρκαγιών, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα