Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται το Ντράφι – Μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται το Ντράφι – Μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους
Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη INTIME NEWS

Εντολή εκκένωσης του Ντράφι, δόθηκε προς τους κατοίκους μέσω του 112. Πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια η πυρκαγιά. Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής. LIVE εικόνα από το μέτωπο.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Ντράφι, έλαβαν οι κάτοικοι, καθώς εξαπλώνεται ραγδαία το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε νωρίτερα στο Νταού Πεντέλης και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

LIVE του NEWS 24/7 από την Πεντέλη:

Αν βρίσκεστε στο Ντράφι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”, γράφει το μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι.

Τιτάνια είναι η μάχη των Πυροσβεστών, ενώ αυτή τη στιγμή, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 78 Πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα και 22 οχήματα.

H μεγάλη μάχη του πυροσβέστη στην Πεντέλη AP

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις, με 11 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα. Μάλιστα, στο σημείο βρίσκονται και 28 Ρουμάνοι Πυροσβέστες, ενώ δόθηκε εντολή από το αρχηγείο να τεθούν σε επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής ώστε να ενισχυθεί –αν χρειαστεί– η δύναμη του σώματος που επιχειρεί στο Ντράφι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση δήλωσε για τη φωτιά ότι κατευθύνεται προς την Ανθούσα.

Η φωτιά στην Πεντέλη από τον Πύργο των Αθηνών NEWS 24/7

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιφερειακή Πεντέλης – Νέας Μάκρης

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

1. Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος.

2. Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Πεντέλης, στο οποίο καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

“Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”, αναφέρει το μήνυμα του 112.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έως και 8 μποφόρ, κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν “σκεπάσει” τον αττικό ουρανό.

Η παρακάτω εικόνα είναι από τον Πύργο των Αθηνών, κάτι που μαρτυρά το μεγάλο μέγεθος της πυρκαγιάς.

Η φωτιά στην Πεντέλη από τον Πύργο των Αθηνών NEWS 24/7

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση σε κομμάτι που είχε αναδασωθεί από την πυρκαγιά του 2018.

irafina.gr

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, έκανε λόγο για ένα δύσκολο και επικίνδυνο μέτωπο.

Για μια δύσκολη νύχτα, λόγω των ισχυρών ανέμων, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που δημιουργεί η ίδια η πυρκαγιά, έκανε λόγο ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε δήλωσή του στο NEWS 24/7.

“Η μέση ένταση των ανέμων στην περιοχή του Νταού Πεντέλης κατά την διάρκεια του απογεύματος και τη νύχτα μπορεί να μη ξεπερνά τα 5 με 6 μποφόρ , ωστόσο οι ριπές του ανέμου θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ, δηλαδή τιμές ταχύτητος ανέμου έως και τα 40 μίλια την ώρα. Με άλλα λόγια οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες και το βράδυ χωρίς να υπολογίζουμε τον τοπικό καιρό που διαμορφώνει η ίδια η πυρκαγιά”.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα