112

Σεισμός ανοιχτά της Σάμου: Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για μεγάλα κύματα

Σεισμός ανοιχτά της Σάμου: Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για μεγάλα κύματα

"Μείνετε μακριά από τις ακτές. Παρακολουθείτε τα ΜΜΕ. Κίνδυνος υψηλού κυματισμού λόγω σεισμικής δόνησης". Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους της Σάμου.

Χαλκιδική.

Κορονοϊός: Μήνυμα από το 112 σε Μύκονο και Χαλκιδική - "Φοράτε μάσκα, να είστε σε επιφυλακή"

Μήνυμα απο τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 έλαβαν όσοι βρίσκονται στη Μύκονο και τη Χαλκιδική, μετά τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Τηλεδιάσκεψη για κορονοϊό: Έρχονται μέτρα για όσους επιστρέφουν στην εργασία από διακοπές

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στη μάχη με τον κορονοϊό. Τι συζητήθηκε. Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις για όσους επιστρέφουν στη δουλειά από τις διακοπές.

Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά

Θυμήθηκαν το 112: Μήνυμα για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα στους πολίτες, με σκοπό την προστασία τους από τον κορονοϊό κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές, μέσω του 112. Δεν είχε χρησιμοποιηθεί όταν έφευγαν και δεν χρησιμοποιήθηκε στην Εύβοια.

Στιγμιότυπο από την περιοχή Μπούρτζι της Εύβοιας την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Εύβοια: Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους - Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Νεκροί, αγνοούμενοι, ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Η φονική πλημμύρα που έπληξε την Εύβοια παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά της. Οι εικόνες περιγράφουν το μέγεθος της καταστροφής.

Πιλοτική δοκιμή του αριθμού "έκτακτης ανάγκης" 112 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής.

Πώς θα λειτουργεί το 112 - Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Στην παρουσίαση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112» παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και παρακολούθησε επίδειξη- αναπαράσταση συμβάντος, όπου το σύστημα εντόπισε ορειβάτη στον Όλυμπο.

Πυρκαγιά στον Υμηττό που ξεκίνησε την νύχτα από την περιοχή της Παιανίας, την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019.
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Ο χιλιοκαμένος Υμηττός, το 112 και το τρύπιο Κτηματολόγιο

Η θλίψη για τα καμένα του Υμηττού τείνει να γίνει επαναλαμβανόμενη και διαχρονική. Ακόμη ένα καλοκαίρι, κομμάτι του πνεύμονα της πρωτεύουσας παραδόθηκε στις φλόγες, με τις Αρχές να είναι ωστόσο σε ετοιμότητα. Η κουλτούρα που δείχνει να αλλάζει αργά και σταθερά και το πλαίσιο ποινών που πρωτίστως οφείλει να τηρείται αυστηρά.

Καναντέρ επιχειρεί σε φωτιά στην Ηλεία, Αρχείο

Στο "κόκκινο" και σήμερα η χώρα για φωτιές - Σε γενικό συναγερμό οι αρχές

Δυσκολότερη σήμερα η μέρα σε ό,τι αφορά τον ακραίο κίνδυνο φωτιάς, αφού σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται κατάσταση συναγερμού σε περισσότερες περιοχές απ' ό,τι χθες Σάββατο ενώ ακόμα πιο πολλές είναι οι περιοχές με κατηγορία κινδύνου 4.

Πιλοτική δοκιμή του αριθμού "έκτακτης ανάγκης" 112 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής.

"112": Διευκρινίσεις για τα επαναλαμβανόμενα μηνύματα

Από το πρωί που άρχισε επίσημα η «ενδιάμεση λύση» για την αποστολή ειδοποιήσεων από τα δύο κέντρα του 112 που πλέον λειτουργούν κανονικά, 24 ώρες 7 μέρες την εβδομάδα, εστάλησαν τρεις και τέσσερις φορές μηνύματα που καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς.

Ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης

Μητσοτάκης για τη λειτουργία του 112: Κάναμε αυτό που οφείλαμε, χωρίς καθυστερήσεις

Σύμφωνα με διευκρινήσεις από την ΓΓΠΠ, με τον τρόπο CBS μπορούν να ενημερώνονται αυτομάτως όλα τα κινητά μιας περιοχής, για την απομάκρυνση, π.χ., του πληθυσμού λόγω κινδύνου, αλλά επειδή για τη λήψη των μηνυμάτων πρέπει τα κινητά να έχουν ειδικό πρόγραμμα, θα στέλνονται και με SMS, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη.

Πιλοτική δοκιμή του αριθμού "έκτακτης ανάγκης" 112 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής.

Σε εφαρμογή μπήκε η λειτουργία του 112

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, λειτουργούν πλέον τα δύο κέντρα του 112, καθώς ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση όσων τα στελεχώνουν.