Φωτιά στο Σουφλί: Βελτιωμένη η εικόνα – Συνεχίζεται η μάχη στο δάσος Δαδιάς

Φωτιά στο Σουφλί: Βελτιωμένη η εικόνα – Συνεχίζεται η μάχη στο δάσος Δαδιάς
Φωτιά στο δάσος Δαδιάς Youtube / @Thesstoday / Video

Δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο πύρινο μέτωπο αυτή τη στιγμή στην Λύρα Σουφλίου. Φόβος για αναζωπυρώσεις. Μεγάλη οικολογική καταστροφή στο δάσος Δαδιάς, όπου η μάχη δεν έχει τελειώσει.

Μάχη από αέρος δίνεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/07) στην περιοχή Λύρα Σουφλίου στον Έβρο, εντός του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, για να σβήσει η φωτιά που καίει από το απόγευμα της Πέμπτης (21/07) πυκνό πευκόφυτο δάσος και έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν σε μικρές εστίες, το πύρινο μέτωπο των 10 χιλιομέτρων που κατέκαψε χτες μεγάλο μέρος του παρθένου δάσους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η εικόνα της φωτιάς είναι σαφώς βελτιωμένη, καθώς δεν υπάρχει κάποιο συμπαγές, ενιαίο πύρινο μέτωπο αυτή τη στιγμή, αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να το “σπάσουν”.

Σε κάποια χρονικά διαστήματα πνέουν άνεμοι που αναζωπυρώνουν τις εστίες, αλλά είναι χαμηλής σχετικά έντασης και δεν εμπνέουν μεγάλη ανησυχία.

Παρόλα αυτά, επίγειες και εναέριες δυνάμεις δεν εφησυχάζουν και συνεχίζουν την μάχη στο δάσος Δαδιάς, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Ευρώπης.

Ήδη η οικολογική καταστροφή στο δάσος Δαδιάς είναι μεγάλη, ωστόσο, καλύτερη εκτίμηση θα υπάρχει όταν η φωτιά σβήσει εντελώς.

Στην περιοχή επιχειρούν 291 πυροσβέστες με 65 οχήματα, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μηχανήματα έργου και ΟΤΑ και από αέρος έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα