Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Κανονικά σχολεία και εργοστάσια, ενώ συνεχίζονται οι μετρήσεις για τα αέρια

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Κανονικά σχολεία και εργοστάσια, ενώ συνεχίζονται οι μετρήσεις για τα αέρια
Πυροσβεστική ΑΜΠΕ

Μήνυμα για "επικίνδυνους καπνούς" έστειλε το 112 - Διαμαρτυρία του ΚΚΕ για τη λειτουργία εργοστασίων και των σχολείων της περιοχής την ώρα που συνεχίζονται οι μετρήσεις.

Η φωτιά, που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας στον Ασπρόπυργο, είχε μεγάλη ένταση καθώς καίγονταν πλαστικά, ενώ οι καιρικές συνθήκες αλλά και τα εύφλεκτα υλικά δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων.

Η φωτιά όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, φαίνεται πως ξεκίνησε από κεραυνό. Ο ίδιος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο κανάλι OPEN, ανέφερε πως τα σχολεία και τα εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά, “καθώς στις 5:00 μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και κρίθηκε πως δεν διατρέχει κίνδυνος”.

Ωστόσο, ο ίδιος μιλώντας και στο κανάλι του ΑΝΤ1, ανέφερε πως οι μετρήσεις στην ατμόσφαιρα θα συνεχιστούν, ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμόπουλο, το κλιμάκιο θα ενημερώσει περαιτέρω το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση, για να ληφθούν αποφάσεις.

Σημειώνεται ακόμη πως το βράδυ της Δευτέρας, η υπηρεσία του 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, με το οποίο η Πολιτική Προστασία τους ζητούσε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν στους κλειστούς χώρους λόγω των πυκνών καπνών.

112

“Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπροπύργου Αττικής. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πρώτες ατμοσφαιρικές μετρήσεις δεν έδειξαν ανησυχητικές συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα και τα σχολεία στην περιοχή θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι καπνοί που βγαίνουν δεν είναι μαύροι πλέον, ωστόσο τα υλικά που καίγονται είναι επικίνδυνα και όπως αναφέραμε ήδη, οι μετρήσεις θα συνεχιστούν.

Ως συνέχεια των παραπάνω, ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Παναγιώτη Τσακλόγλου, υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους εργαζόμενους της περιοχής, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.

Ο Χρήστος Κατσώτης επεσήμανε ότι ενώ η Πολιτική Προστασία έχει ενημερώσει τους κατοίκους με γραπτό μήνυμα για επικίνδυνα αέρια στην ατμόσφαιρα, τα εργοστάσια αλλά και τα σχολεία της περιοχής λειτουργούν κανονικά. Τόνισε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει αυτή τη στιγμή βελτίωση και στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ. Νωρίτερα η αστυνομία είχε, επίσης, διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Το πρωί της Τρίτης, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο και να εμποδίσουν την εξάπλωση της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα