Φωτιές στην Αττική: Θέμα χρόνου η σύλληψη εμπρηστή

Φωτιές στην Αττική: Θέμα χρόνου η σύλληψη εμπρηστή
Στιγμιότυπο από την φωτιά στο Μάτι PARISSARRIKOSTAS@

Στα ίχνη του εμπρηστή οι Αρχές. Ο δράστης φέρεται να έβαλε την φωτιά στο Νταού Πεντέλης. Τι αναφέρουν πηγές της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από την αστυνομία οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του φερόμενου ως δράστη για τον εμπρησμό στο Νταού Πεντέλης. Οι Αρχές φέρονται να τον έχουν ταυτοποιήσει και να θεωρείται θέμα χρόνου η σύλληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι οι άντρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εντόπισαν εστία που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπινη δραστηριότητα στο Νταού και αποτελεί την εστία έναρξης της πυρκαγιάς, τα κίνητρα της οποίας μένει να διαλευκανθούν για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια ή εγκληματική αμέλεια που οδήγησε στον θάνατο 88 έως τώρα συνανθρώπους μας.

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι προβλέψεις της νομοθεσίας, για ημέρες που υπάρχει προειδοποίηση υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς και απαγόρευσης θερμών εργασιών, δεν αντιμετωπίζεται πια ως αμέλεια και ειδικά αν προκληθεί θάνατος, πλέον αντιμετωπίζεται ως κακούργημα και ο δράστης είναι αντιμέτωπος ακόμα και με ισόβια. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει αμέλεια σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και ανέμων εντάσεως έως 9-11 μποφόρ.

Ωστόσο, προϊόν έρευνας αποτελούν και οι δύο ταυτόχρονες εστίες που μπήκαν τα μεσάνυχτα στη Νέα Μάκρη κοντά στον δρόμο και σε απόσταση μόλις 300 μέτρων μεταξύ τους και αντιμετωπίστηκαν αμέσως από την Πυροσβεστική, όπως επίσης οι 14 ταυτόχρονες εστίες που φανερώνουν ένα ξεκάθαρο σχέδιο εμπρηστών στα Γεράνεια Όρη και αποτυπώθηκαν ξεκάθαρα από τις δορυφορικές απεικονίσεις, που δημιουργούν ένα μοτίβο παράλληλων γραμμών και εστιών με σχεδόν ταυτόχρονη έναρξη, σε απόσταση μεταξύ τους 800-1.000 μέτρα και κοντά σε δρόμους για την εξασφάλιση της διαφυγής των δραστών.

Η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη δεν έχει ενεργό μέτωπο πλέον ωστόσο στην περιοχή παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα