Φρένο στις ποσοστώσεις κατά των προσλήψεων καθηγητών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ) MOTIONTEAM

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη του νόμου 3848/2010

"Φρένο" στην ποσόστωση 60% μόνιμοι και 40% αναπληρωτές στις προσλήψεις καθηγητών βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη του ν. 3848/2010 .

Με την υπ' αριθμ. 527/2105 απόφαση κρίθηκε ότι η επίμαχη κατανομή των εκπαιδευτικών που έγινε το 2010 προσκρούει στα άρθρα 4 και 105 του Συντάγματος, δηλαδή στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Με το νομοθετικό αυτό πλαίσιο καθορίστηκε, μεταξύ των άλλων,  ότι οι διορισμοί των μονίμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν κατά 60% από τους πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και σε ποσοστό 40% από τους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική υπηρεσία.

Στα Διοικητικά Δικαστήρια είχαν προσφύγει 85 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι προσεληφθήκαν κατά τον διαγωνισμό του 2008, ενώ μία άλλη ομάδα,  54 εκπαιδευτικών είχαν κάνει παρέμβαση υπέρ των θέσεων και απόψεων των 85 συναδέλφων τους που είχαν προσφύγει ήδη στην Διοικητική Δικαιοσύνη.

SHARE:

24Media Network