Φρίκη: Φαντάροι στην Κόνιτσα πέταξαν ζωντανό σκύλο σε γκρεμό

Φρίκη: Φαντάροι στην Κόνιτσα πέταξαν ζωντανό σκύλο σε γκρεμό

Έρευνα για την αποτρόπαια πράξη, που έγινε γνωστή μέσω βίντεο που δημοσίευσε ένας απ' τους φαντάρους, διέταξε το ΓΕΣ

Ένα αποτρόπαιο βίντεο στο οποίο φαντάροι στην Κόνιτσα βασανίζουν ένα ζωντανό σκύλο, κυκλοφόρησε το πρωί στα social media. Το βίντεο μάλιστα με τα άθλια «κατορθώματα» τους το πόσταρε ένας απ’ αυτούς στο προφίλ του στο Facebook.

Σε αυτό διακρίνονται δύο να πετάνε το σκυλί σε γκρεμό και να γελάνε, ενώ αυτός που τραβάει το βίντεο δήθεν πάει να τους αποτρέψει αλλά είναι φανερό ότι το διασκεδάζει εξίσου.

Σύμφωνα με το zoosos.gr το περιστατικό έγινε πριν από περίπου τέσσερις μήνες στο επιτηρητικό φυλάκιο Πληκατίου στο Στρατόπεδο της Κόνιτσας στο νομό Ιωαννίνων, και ο νεαρός που τράβηξε το βίντεο φέρεται να έχει απολυθεί πρόσφατα.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βίντεο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα πράξη.

Ανακοίνωση ΥΠΕΘΑ για την κακοποίηση ζώου σε στρατιωτικό χώρο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα