Φρίκη με τα νεκρά άλογα στην Πάρνηθα – Άλλα δύο περιστατικά έχουν καταγραφεί στο ίδιο σημείο σε έναν χρόνο

Φρίκη με τα νεκρά άλογα στην Πάρνηθα – Άλλα δύο περιστατικά έχουν καταγραφεί στο ίδιο σημείο σε έναν χρόνο
facebook/Γιώργος Ψυχάρης

Σοκάρουν οι εικόνες βαρβαρότητας που έρχονται από την Πάρνηθα, όπου άγνωστοι εγκατέλειψαν άλογα σε δύσβατο σημείο για να πεθάνουν. Τι αναφέρουν μέλη φιλοζωικών σωματείων.

Με εικόνες φρίκης ήρθε αντιμέτωπος ο κ. Γιώργος Ψυχάρης ο οποίος πριν από λίγες ημέρες εντόπισε δύο νεκρά άλογα σε δύσβατο σημείο, στη δυτική Πάρνηθα.

Πλέον ερευνάται αν κάποιος άφησε τα άλογα εκεί προκειμένου να οδηγηθούν στο θάνατο, όπως και συνέβη. Ο κ. Ψυχάρης έκανε την καταγγελία και ανήρτησε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη συνέχεια τα φιλοζωικά σωματεία επιλήφθηκαν του θέματος, κοινοποίησαν την καταγγελία στην αστυνομία, τον Άρειο Πάγο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

“Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά, στο συγκεκριμένο σημείο, σε λιγότερο από χρόνο έχουν καταγραφεί άλλα δύο περιστατικά με νεκρά άλογα στο ίδιο ακριβώς σημείο. Δεν ξέρουμε αν τα ζώα φτάνουν εκεί ζωντανά ή αν θανατώνονται στο σημείο. Χαρακτηριστικό δείγμα για το πώς αντιμετωπίζονται τα ζώα και συγκεκριμένα τα ιπποειδή στην Ελλάδα. Από το 2008 υπάρχει μια κοινοτική οδηγία που υποχρεώνει τις χώρες μέλη να καταγράψουν και να ιχνηλατήσουν τα ιπποειδή. Τον Οκτώβρη του 2022 βγήκε υπουργική απόφαση μετά από 14 χρόνια. Ο νόμος πλέον λέει ότι τα ζώα θα καταγράφονται και θα ιχνηλατούνται, ώστε να εξασφαλίζουν τις συνθήκες ευζωίας τους. Είναι εικόνες βαρβαρότητας που συναντάμε κάθε φορά ανεβαίνοντας στο βουνό.” είπε μιλώνας στην ΕΡΤ ο κ. Ψυχάρης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα