Φρίκη στον Έβρο: Κατέσφαξαν μάνα και ανήλικες κόρες με μουσουλμανικού τύπου εκτέλεση

Φρίκη στον Έβρο: Κατέσφαξαν μάνα και ανήλικες κόρες με μουσουλμανικού τύπου εκτέλεση

Η εικόνα παραπέμπει σε ξεκάθαρη εκτέλεση, δίχως σημάδια συμπλοκής πάλης ή άλλες μαχαιριές σε άλλα σημεία πέραν του λαιμού, και έτσι εξετάζεται η πιθανότητα να πρόκειται για δολοφονία από διακινητές παράτυπων μεταναστών, αφού η περιοχή αποτελεί σημείο διέλευσης.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις τοπικές Αρχές και στην τοπική κοινωνία το ειδεχθές έγκλημα σε βάρος τριών γυναικών, δύο εκ των οποίων ανήλικες και πιθανόν μάνα και κόρες, που βρέθηκαν χθες το μεσημέρι με κομμένους λαιμούς στην παρόχθια περιοχή του Πραγγίου Έβρου, από έναν αγρότη που εκείνη την στιγμή ακολουθούσε τον αγροτικό δρόμο για να φτάσει στο χωράφι του.

Ο δράστης ή οι δράστες δεν έκαναν προσπάθεια να τις κρύψουν και οι τρεις σοροί βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου. Τα δύο κοριτσάκια, το μικρότερο 12-15 ετών, το μεγαλύτερο 17-20 ετών δίπλα-δίπλα, δεμένες πισθάγκωνα, τοποθετημένες στα γόνατα να κοιτούν προς την ίδια πλευρά και με μόνα τραύματα, δύο βαθιά και θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στους λαιμούς τους.

Περίπου 10 μέτρα πιο μακριά βρέθηκε η άλλη γυναίκα ηλικίας έως 35 ετών, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δεμένη πισθάγκωνα με μέτωπο προς την ίδια πλευρά με τις ανήλικες και σφαγμένη με τον ίδιο τρόπο στον λαιμό. Οι ηλικίες τους προκύπτουν κατά προσέγγιση όπως τις είδε στο σημείο ο ιατροδικαστής, καθώς δεν έφεραν έγγραφα μαζί τους και εικάζεται πως είναι αφρασιατικής καταγωγής, είτε από την Βόρεια Αφρική είτε από την Μέση Ανατολή.

Επίσης, λόγω των ηλικιών εικάζεται πως πρόκειται για μάνα με τις δύο κόρες της, κάτι που αναμένεται να διαπιστωθεί από την εξέταση DNA που θα ακολουθήσει, αφού ήδη έχουν ληφθεί σχετικά δείγματα που θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, μαζί με τα ρούχα τους και δείγματα από τα νύχια τους, μήπως μπορέσουν να εξαχθούν και τυχόν γενετικά υλικά των εκτελεστών τους.

Και τα τρία θύματα φορούσαν τα ρούχα τους και δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη επίθεσης με σεξουαλικά κίνητρα, κάτι που θα γίνει ξεκάθαρο βέβαια μετά την νεκροψία-νεκροτομή, η οποία αποφασίστηκε τελικά να διενεργηθεί αύριο από τον καθηγητή κ. Παυλίδη.

Πρόσθετα, δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν η ληστεία, αφού το μεγαλύτερο θύμα, έφερε απείραχτα, κάποια χρυσά δαχτυλίδια και αλυσίδες στον λαιμό της.

Οι Αρχές θεωρούν ότι από τον τρόπο που βρέθηκαν οι τρεις σοροί ακολουθήθηκε ένα τελετουργικό εκτέλεσης που παραπέμπει σε μουσουλμανικού τύπου εκτελέσεις.

Σημειώνεται πως σε κοντινή απόσταση με τα θύματα εντοπίστηκαν πεταμένα δύο μαχαίρια, τα οποία επίσης οι άντρες της Ασφάλειας Ορεστιάδας πήραν και θα τα στείλουν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια μήπως εξαχθεί DNA, που τυχόν να αποδεικνύει ότι αυτά ήταν τα όργανα της εκτέλεσης και αν είναι δυνατόν να εξαχθούν και τυχόν γενετικά υλικά των εκτελεστών.

Επίσης από την αυτοψία, ο ιατροδικαστής καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι τρεις γυναίκες ήταν νεκρές πιθανόν 3-4 ημέρες πριν ανακαλυφθούν, κάτι που επίσης θα γίνει πιο ξεκάθαρο μετά τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να μπορούν να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα οι Αρχές για το προφίλ των δραστών, το κίνητρο της ληστείας όπως προαναφέρθηκε δεν φαίνεται συμπαγές, τυχόν σεξουαλικά κίνητρα επίσης δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να υπήρχαν και η εικόνα παραπέμπει σε ξεκάθαρη εκτέλεση, δίχως σημάδια συμπλοκής πάλης ή άλλες μαχαιριές σε άλλα σημεία και έτσι εξετάζεται η πιθανότητα να πρόκειται για εκτέλεση από διακινητές παράτυπων μεταναστών, αφού η περιοχή αποτελεί σημείο διέλευσης.

Σημειώνεται πάντως πως αν και κατά καιρούς οι αστυνομικοί εντοπίζουν νεκρούς μετανάστες, από πνιγμούς, ακόμα και ως θύματα δολοφονίας, από ξυλοδαρμούς και άλλες βίαιες ενέργειες από τους διακινητές, δεν έχουν εντοπίσει ξανά περιστατικό με ξεκάθαρο τελετουργικό εκτέλεσης που να παραπέμπει μάλιστα σε μουσουλμανικού τύπου εκτελέσεις.

Είναι μία υπόθεση που έχει συνταράξει για την αγριότητά της την περιοχή και οι Αρχές την ερευνούν με πολύ προσοχή και σοβαρότητα και λόγω των χαρακτηριστικών των θυμάτων αλλά κυρίως για τον τρόπο που …έχασαν την ζωή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θρίλερ στον Έβρο: "Ήταν δεμένες και σφαγμένες στο λαιμό. Φοβόμαστε εκτέλεση Σαρία"

Τριπλό φονικό στον Έβρο: Μαχαίρωσαν μετανάστριες - 15 χρονών η νεότερη

Τρεις μαχαιρωμένες γυναίκες βρέθηκαν στον Έβρο - Χτενίζει την περιοχή η αστυνομία

SHARE:

24Media Network