Δρακόντεια όσο ποτέ τα μέτρα ασφαλείας για τον Ομπάμα

Μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας για την επίσκεψη του Ρώσου προε΄δρου Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016. Για την επίσκεψή του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν επιστρατευτεί 2.500 αστυνομικοί από την ελληνική αστυνομία, οι οποίοι βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, από τη Λεωφόρο Κατεχάκη και έως το κέντρο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία κάθε 30 μέτρα. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας για την επίσκεψη του Ρώσου προε΄δρου Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016. Για την επίσκεψή του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν επιστρατευτεί 2.500 αστυνομικοί από την ελληνική αστυνομία, οι οποίοι βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, από τη Λεωφόρο Κατεχάκη και έως το κέντρο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία κάθε 30 μέτρα. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τον Ομπάμα-Ανάπτυξη ζωνών ασφαλείας με την “κόκκινη ζώνη” να περιλαμβάνει το αεροδρόμιο ύστερα την περιοχή από το Προεδρικό Μέγαρο έως την Ακρόπολη και τα μέσα της Λ. Συγγρού

Εάν για κάποιο λόγο βρεθείτε στο κέντρο της Αθήνας στις 15 και 16 Νοεμβρίου και πάψει να λειτουργεί το κινητό σας τηλέφωνο ή αντιληφθείτε ότι είναι εντελώς αδύνατο να μετακινηθείτε με οποιοδήποτε τρόπο, μην αναρωτηθείτε... Θα είναι γιατί πολύ απλά επισκέπτεται την Αθήνα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Κάθε Πρεσβεία των ΗΠΑ διαθέτει προσωπικό της Secret Service που επιφορτίζεται με την ασφάλεια του Αμερικανού Προέδρου, όποτε εκείνος επισκέπτεται μία χώρα. Στην δική μας περίπτωση έχει ήδη αναλάβει τις διαβουλεύσεις με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. το κλιμάκιο αυτό στην Αθήνα, το οποίο επίσης έχει ενισχυθεί με το κατά πολύ μεγαλύτερο σε αριθμούς, κλιμάκιο της Secret Service από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Σόφια της Βουλγαρίας. Ο λόγος που εκεί είναι κατά πολύ ενισχυμένο το κλιμάκιο αυτό και ήρθε εσπευσμένα στην Αθήνα προς ενισχύσεις των συναδέλφων τους, είναι γιατί η Secret Service έχει ως αρμοδιότητα και την προστασία του δολλαρίου από τυχόν παραχαράκτες, κάτι που μοιάζει με “εθνικό σπορ” στην γειτονική χώρα...

Πρόσθετα, κλιμάκια αντρών του FBI και της CIA βρίσκονται ήδη επί ποδός όπως επίσης η ελληνική ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική που “σαρώνουν” με ηλεκτρονικά μέσα και υπερκοριούς τα πάντα στην χώρα μας και ειδικά στην Αθήνα εδώ και ημέρες.

Όλοι όσοι θα πλησιάσουν τον Αμερικανό Πρόεδρο για το παραμικρό έχουν “σκαναριστεί” στον ύψιστο βαθμό και όλοι όσοι θα εμπλακούν ακόμα και για την πιο απλή παροχή προς τον απερχόμενο “πλανητάρχη” ήδη έχουν λάβει σαφέστατες οδηγίες.

Από την στιγμή κιόλας που θα εισέλθει στην ελληνικό FIR το Airforce One θα εποπτεύεται και θα προστατεύεται από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία μέχρι την τελική προσγείωση στην Αθήνα και το διεθνές αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

Δρακόντεια όσο ποτέ τα μέτρα ασφαλείας για τον Ομπάμα

Από εκείνη την στιγμή αναλαμβάνουν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. την στενή κάλυψη και παρακολούθηση από αέρος του Αμερικανού Προέδρου και της πολυπληθούς συνοδείας του. Τα θαωρακισμένα αυτοκίνητα θα έρθουν με άλλα αεροσκάφη των ΗΠΑ από πιο πριν ενώ θα είναι πολλά και ορισμένα από αυτά ίδια για να μην μπορεί να ξεχωρίσει κανείς εύκολα πιο είναι αυτό ακριβώς που θα μεταφέρει τον Αμερικανό Πρόεδρο, με την λογική του αντιπερισπασμού. Ολόκληρη η δύναμη των ΕΚΑΜ, των Κ9, των ΤΕΕΜ και της Αντιτρομοκρατικής θα βρίσκονται στο πόδι και θα συνοδεύουν τον Αμερικανό Πρόεδρο μαζί με τους πράκτορες της Secret Service. Οι αριθμοί ζαλίζουν καθώς υπολογίζονται περίπου 5.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και πάνω από 500 Αμερικανοί πράκτορες.

Αν και το οριστικό σχέδιο αναμένεται να εκπονηθεί στο τέλος της εβδομάδας οπότε και θα λάβουν οι ελληνικές Αρχές το οριστικό πρόγραμμα μετακινήσεων του Αμερικανού Προέδρου, με τα έως τώρα δεδομένα θα κλείνουν εντελώς οι δρόμοι απ' όπου θα περάσει κα θα αναπτυχθούν τουλάχιστον τρεις ζώνες ασφαλείας με ελεύθερους σκοπευτές διασκορπισμένους κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής και την τελική κόκκινη ζώνη κυριολεκτικά να “αποστηρώνει” την περιοχή που θα κινηθεί και θα διαμείνει ο Μπαράκ Ομπάμα. Αυτή περιλαμβάνει το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου έως, την Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο που θα επισκεφθεί για την ομιλία του, το ξενοδοχείο που θα καταλύσει το οποίο στην παρούσα φάση δεν αναφέρεται για προφανείς λόγους ασφαλείας έως και τα μέσα της Λ. Συγγρού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η στην “κόκκινη ζώνη” θα αναπτυχθούν “τζάμερ” ώστε να μπλοκάρουν την λειτουργία κινητών τηλεφώνων για ευνόητους λόγους.

Στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτύξει τεράστια εμπειρία γύρω από την λήψη τέτοιων μέτρων ασφαλείας όπως άλλωστε έχουμε δει με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο είναι και η συγκυρία των εορτασμών για την 17 Νοέμβρη που προκαλεί πονοκέφαλο στις Αρχές ειδικά για το σκέλος των μέτρων που θα κληθούν να αναπτύξουν, ώστε και να διαδηλώσουν όσοι το επιθυμούν και να μην αποτελέσει αυτό πρόβλημα στην επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Μπαράκ Ομπάμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το χρέος, ο Τραμπ και η σημασία της επίσκεψης Ομπάμα

Στο πλάτωμα του τηλεσκοπίου Δωρίδη η ομιλία Ομπάμα

SHARE:

24Media Network