Φθιώτιδα: Βρέθηκε ο 42χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν από την Τετάρτη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων στους βασικούς οδικούς εθνικούς άξονες του νομού Τρικάλων. 
Μόνο στα ορεινά η κίνηση γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του νομού και της περιφέρειας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων στους βασικούς οδικούς εθνικούς άξονες του νομού Τρικάλων. Μόνο στα ορεινά η κίνηση γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του νομού και της περιφέρειας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 42χρονου κτηνοτρόφου από τα Μάρμαρα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 42χρονου κτηνοτρόφου από τα Μάρμαρα τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την περασμένη Τετάρτη (20/12) στα χιονισμένα Βαρδούσια κοντά στο χωριό Ανατολή.

Επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μακρακώμης που στήθηκε μέσα στη νύχτα ύστερα από αίτημα για συνδρομή από το ΑΤ Σπερχειάδας, είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί σώος στο ποιμνισοτάσιο του, ο 42χρονος.

Για τη διάσωσή του επιστρατεύθηκε το ερπυστριοφόρο όχημα της 7ης ΕΜΑΚ, που προσέγγισε το χώρο όπου βρισκόταν καλά στην υγεία του ο κτηνοτρόφος.

Η επιχείρηση κράτησε αρκετές ώρες καθώς το ποιμνιοστάσιο βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα μετά τα Μάρμαρα προς την Ανατολή και αλλά δυο χιλιόμετρα μέσα στο δάσος.

Αυτή ήταν η 2η σερί επιτυχημένη διάσωση των πυροσβεστών μέσα στη νύχτα και στα παγωμένα Βαρδούσια τον τελευταίο μήνα του 2017. Μόλις στις 11 Δεκεμβρίου είχαν καταφέρει να απεγκλωβίσουν στο ίδιο βουνό αλλά σε μεγαλύτερο υψόμετρο μια 4μελη παρέα φίλων από την Αθήνα που είχαν κολλήσει με τα τζιπ τους στο βουνό.

ΠΗΓΗ LAMIAREPORT

SHARE:

24Media Network