Φυλακές Νιγρίτας: Σωφρονιστικός υπάλληλος πάει τα ψώνια σε βαρυποινίτη

Φυλακές Νιγρίτας: Σωφρονιστικός υπάλληλος πάει τα ψώνια σε βαρυποινίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες στο καρότσι βρίσκονταν από σοκολάτες και αντισηπτικά μέχρι κρέατα, όσπρια και ένα ταψί με γαλακτομπούρεκο.

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών. Σε αιφνίδια επιχείρηση που πραγματοποίησαν το Σάββατο 23/5 αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από μαχαίρια και μεταλλικές λάμες μέχρι αυτοσχέδιο αποστακτήριο, μπάρμπεκιου με κάρβουνα και ναργιλέ, ενώ έγιναν 30 συλλήψεις κρατούμενων. Σε μία από τις πτέρυγες εντοπίστηκε ακόμα μεγάλος αριθμός ειδών, για τα οποία διενεργείται πειθαρχική έρευνα σχετικά με την προέλευση και την εισαγωγή τους στις φυλακές (για ψυγεία και καταψύκτες, επιδαπέδιο κλιματιστικό, τηλεοράσεις, ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων κ.ά.)

Τη Δευτέρα, το Open μέτεδωσε ένα βίντεο που έρχεται να προστεθεί στα τραγελαφικά ευρήματα στο κατάστημα κράτησης: Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό φαίνεται ένας σωφρονιστικός υπάλληλος να συνοδεύει σύζυγο κρατούμενου σπρώχνοντας ένα καρότσι με «καλούδια».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, στο καρότσι βρίσκονταν από σοκολάτες και αντισηπτικά μέχρι κρέατα, όσπρια και ένα ταψί με γαλακτομπούρεκο… Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό, καταργήθηκε το ελεύθερο επισκεπτήριο, ενώ δεν επιτρέπεται η εισαγωγή αντικειμένων στις φυλακές.

Δείτε το βίντεο:

Το βίντεο τραβήχτηκε δέκα ημέρες πριν διεξαχθεί η αστυνομική επιχείρηση. Ο υπάλληλος και ο διευθυντής των φυλακών απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους. Η υπόθεση έχει διαβιβαστεί από τη Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής στον Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα