Γ. Γ. Δημοσίων Εσόδων: Λογαριασμός προστασίας από κατασχέσεις για κάθε φορολογούμενο

Διαμαρτυρία πολιτών νάντια στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις, στη ΔΟΥ Α' Αθηνών, την Δευτέρα 3 Φεβροαυαρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Διαμαρτυρία πολιτών νάντια στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις, στη ΔΟΥ Α' Αθηνών, την Δευτέρα 3 Φεβροαυαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Έναν λογαριασμό προστασίας από κατασχέσεις, για κάθε φορολογούμενο, προωθεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Προστασία από κατασχέσεις θα παρέχει ένας ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για κάθε οφειλέτη έως του ποσού των 1.500 ευρώ.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει ακατάσχετό όριο 1.500 ευρώ για έναν λογαριασμό μισθοδοσίας ή άλλον τραπεζικό λογαριασμό για κάθε πολίτη, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να δημιουργήσει ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS, εντός των επόμενων ημερών, όπου όλοι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού αυτού.

Οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν τα στοιχεία του λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα ενημερώσει τις τράπεζες, προκειμένου να υπάρξει προστασία του από κατασχέσεις είτε για οφειλές προς το δημόσιο, είτε για ιδιωτικά χρέη.

Σημειώνεται ότι, προτεραιότητα ως ακατάσχετος λογαριασμός έχει ο λογαριασμός μισθοδοσίας, ενώ αν δεν υπάρχει τέτοιος λογαριασμός, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος.

SHARE: