Γενική απεργία την Τετάρτη σε Λέσβο και Λήμνο για τον ΦΠΑ

ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΔΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΔΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI EUROKINISSI

Κινητοποιήσεις από επιχειρηματίες και στάση εργασίας σε υπηρεσίες του δημοσίου

Σε γενική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου επιχειρήσεις σε Λέσβο και Λήμνο, και παράλληλα σε στάση εργασίας εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του δημοσίου, με αίτημα την παραμονή των νησιών στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.

«Κλείνουμε ταυτόχρονα τη μέρα εκείνη καταστήματα και επιχειρήσεις, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα προκαλέσει ασφυξία. Αν τελικά από 1ης Ιανουαρίου 2018 αυξηθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ, το κόστος ζωής μας θα εκτοξευθεί ή πιο απλά, το εισόδημά μας θα μειωθεί κατά 7%», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Όργανο των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων και σημειώνει ότι «παρά τις επαφές που υπήρξαν με εκπροσώπους τόσο της Κυβέρνησης, όσο και των κοινοβουλευτικών ομάδων, δεν λήφθηκε κάποια επίσημη διαβεβαίωση για την παραμονή των νησιών στους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α.».

Για την Τετάρτη επίσης, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Νομικά πρόσωπα και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Λέσβου με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Τέλος, ο Δήμος Λέσβου, συμμετέχει στην κινητοποίηση με το κλείσιμο των υπηρεσιών του και τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης στις 11 το πρωί της Τετάρτης.

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτό μαζικά και ειρηνικά για την διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος μας. Όλοι μαζί ενωμένοι διεκδικούμε την διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ και λέμε όχι στην καταστροφή της οικονομίας του νησιού μας» σημειώνει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λέσβου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network