Γιάννης Μιχαηλίδης: Αντιδράσεις για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής του

Γιάννης Μιχαηλίδης: Αντιδράσεις για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής του
Κατάληψη του κτιρίου της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα για αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη Eurokinissi

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας βάσει της οποίας απορρίπτεται το αίτημα του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη για την υφ' όρων αποφυλάκισή του.

Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας απέρριψε το πρωί της Πέμπτης, το αίτημα του Γιάννη Μιχαηλίδη, που διεκδικεί το δικαίωμα του να αποφυλακιστεί με όρους, την ώρα που η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε τις αντιδράσεις κομμάτων αλλά και φορέων, όπως η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Μιχάλης Κριθαρίδης: Δικαιοσύνη ταξική, τοξική και επιλεκτική

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης σε δήλωσή του έκανε λόγο για “Γενναιόδωρη δικαιοσύνη στους βιαστές και εξοντωτική σε νέα παιδιά”

Συγκεκριμένα ανέφερε “Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας να απορρίψει το δίκαιο αίτημα του Γιάννη Μιχαηλίδη για την υφ’ όρον απόλυσή του είναι απαράδεκτη και ντροπιαστική. Η “δικαιοσύνη” τους αποδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο ταξική: αποφυλακίζει βιαστές ανηλίκων την ώρα που εξοντώνει εκδικητικά νέα παιδιά, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στον αναρχικό ή αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η “δικαιοσύνη” τους αποδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο τοξική και ταξική: εφαρμόζει επί της ουσίας κυβερνητικές αποφάσεις αδιαφορώντας ακόμα και για τους ίδιους τους νόμους που οι Κυβερνήσεις αυτές ψήφισαν.

Η “δικαιοσύνη” τους τελικά, είναι σαν τα φίδια, τσιμπάει μόνο τους ξυπόλυτους, αυτούς δηλαδή που πραγματικά έχουν ανάγκη την δικαιοσύνη για να προστατευτούν από την εξουσία των ισχυρών.

Το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα των κρατουμένων, τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι σε αναστολή από την Μητσοτάκης Α.Ε.. Με μια δικαιοσύνη στα μέτρα και τα σταθμά της εξουσίας και με νόμους ταξικούς και τρομοκρατικούς (τρομονόμοι κλπ) θα υπάρχουν πάντα δυο μέτρα και δύο σταθμά: Ο Λιγνάδης, ο Κορκονέας, οι δολοφόνοι του Ζακ, του Σαμπάνη, του Μάγγκου από τη μία, ο Γ. Μιχαηλίδης, ο Π. Καλαϊτζής, ο Σταθόπουλος, η Ηριάννα, ο Θεοφίλου από την άλλη.

Ηλιόπουλος: Δίκαιο το αίτημα του Γ. Μιχαηλίδη

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, επισήμανε “Το αίτημα του Γ. Μιχαηλίδη είναι δίκαιο. Αυτό που συμβαίνει είναι καθαρά εκδικητικό. Δεν μπορεί η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να λειτουργούν με εκδικητικούς όρους. Ο Γ. Μιχαηλίδης υπερασπίζεται το δίκιο του με την ίδια του τη ζωή αυτή τη στιγμή. Δεν γίνεται να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Μας φοβίζει ότι μπορεί να έχουμε αρνητικές εξελίξεις όσο η ζωή ενός ανθρώπου βρίσκεται σε κίνδυνο».

ΟΕΝΓΕ: Η κυβέρνηση να δει με ανθρωπιστικούς όρους το αίτημα του κρατούμενο Μιχαηλίδη

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει με ανθρωπιστικούς όρους το αίτημα του κρατουμένου Γ. Μιχαηλίδη, που η υγειά του έχει τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο λόγω πολυήμερης απεργίας πείνας”, τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας σε Ομόφωνη ανακοίνωσή της.

“Είμαστε αντίθετοι στη διακριτική κι αυθαίτετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατούμενου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη “σωφρονιστική” νομοθεσία. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας τους, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ.

Τα δικαιώματα αυτά δεν μπορεί να εφαρμόζονται αλά καρτ, αλλά αφορούν όλους τους κρατούμενους, ανεξάρτητα από αντιλήψεις και δράσεις που συχνά αξιοποιούνται από το κράτος για να ενισχύσουν το νομοθετικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Το οργανωμένο εργατικό κίνημα απαιτείται να εντείνει τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα,, κομμάτι του οποίου είναι και η υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΕ, του κράτους και των κυβερνήσεων” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα