Γιάννης Μιχαηλίδης: Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του – Φόβοι για υπογλυκαιμικό κώμα

Γιάννης Μιχαηλίδης: Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του – Φόβοι για υπογλυκαιμικό κώμα
Γιάννης Μιχαηλίδης Eurokinissi

Ύστατη παράκληση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Λαμίας, απευθύνει η προσωπική γιατρός του Γιάννη Μιχαηλίδη. "Οποιαδήποτε αρνητική απόφαση, θα οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο στον θάνατο".

Σε ανακοίνωσή της, η προσωπική γιατρός του Γιάννη Μιχαηλίδη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση υγείας του αναρχικού απεργού πείνας.

Όπως επισημαίνει η κ. Βεργοπούλου, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχει επιδεινωθεί ραγδαία ενώ ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα. Σημειώνει επιπλέον, πως ακόμα και δύο γουλιές νερό του δημιουργούν αναγωγή.

Η γιατρός του Γιάννη Μιχαηλίδη απευθύνει την ύστατη θερμή παράκληση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Λαμίας, προς μια “άμεση και θετική έκβαση της υπόθεσης”. Τονίζει, μάλιστα, πως “οποιαδήποτε άλλη ολιγωρία και αρνητική απόφαση θα οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο σε βέβαιο, βασανιστικό και γρήγορο θάνατο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Βεργοπούλου

“Η κατάσταση του Γιάννη Μιχαηλίδη το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με τις πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις, παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Η υπογλυκαιμία του είναι πλέον πολύ έντονη με τις τιμές του σακχάρου γύρω στο 50. Ανά πάσα ώρα και στιγμή ενδέχεται να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα, το οποίο βέβαια (από τη στιγμή που είναι απομονωμένος εκτός κλινικής, στον ειδικό χώρο κράτησης) μπορεί να μην γίνει έγκαιρα αντιληπτό και να μην προλάβουν να το ανατάξουν.

Ο Γιάννης πλέον -αν και έχει έντονο το αίσθημα της δίψας- δεν μπορεί να πιεί επαρκή ποσότητα νερού καθώς από την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ακόμα και δυο γουλιές νερό του δημιουργούν αναγωγή.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα βαριά αφυδάτωση, έντονο στρες στα νεφρά και έντονους πόνους στην ούρηση. Ο κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας είναι μεγάλος και επιδεινώνεται από τις μεταβολικές διαταραχές και από την βαριά Κετοξέωση.

Σαν γιατρός, απευθύνω την Ύστατη θερμή Παράκληση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Λαμίας, προς μια άμεση και θετική έκβαση της υπόθεσης του κυρίου Μιχαηλίδη.

Οποιαδήποτε άλλη ολιγωρία και αρνητική απόφαση θα οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο σε βέβαιο, βασανιστικό και γρήγορο θάνατο”.

Η προσωπική γιατρός του Γιάννη Μιχαηλίδη, Παντελία Βεργοπούλου

Διευθύντρια του ΕΚΑΒ – ΕΣΥ, Γενική ιατρός, Εντατικολόγος, Αναισθησιολόγος

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα