Ένταση στο “Χυτήριο”: Προπηλακισμό καταγγέλλει δημοσιογράφος

Ένταση στο “Χυτήριο”: Προπηλακισμό καταγγέλλει δημοσιογράφος
Συγκέντρωση δεκάδων μελών παραθρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής άρχισε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου 2012, έξω απο το θέατρο Χυτήριο στην Ι. Οδό, οπου ήταν προγραμματισμένη η παράσταση Corpus Christi, το περιεχόμενο της οποίας θεωρούν βλάσφημο. Ανάμεσά τους και 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων οι Η. Παναγιώταρος και Χρ. Παππάς. Αν και αρχικά αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, εκείνοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό ώστε να μπουν μέσα στο θέατρο και να διακόψουν την παράσταση. Αποτέλεσμα ήταν να γίνει περιορισμένη χρήση χημικών από την αστυνομία ενώ έγινε και μία προσαγωγή. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν εκ νέου στο θέατρο ενώ πέταξαν γιαούρτια στην είσοδο. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ένταση έξω από θέατρο στο Γκάζι. Περιορισμένη χρήση χημικών. Προπηλακίστηκε δημοσιογράφος της εφημερίδας Lifo (vid)

Περιορισμένη χρήση χημικών έξω από θέατρο στο Γκάζι και ένταση με λιγοστούς πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την παράσταση.

Οι περίπου τέσσερις διμοιρίες οι οποίες ήταν από νωρίς έξω από το θέατρο Χυτήριο, καθώς οι διαμαρτυρίες για την “αιρετική” παράσταση είχαν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες.

Την Πέμπτη λοιπόν περίπου 100 με 120 πολίτες βρέθηκαν έξω από το Χυτήριο για να διαμαρτυρηθούν για το έργο και να αποκλείσουν την είσοδό του ώστε να μην πραγματοποιηθεί η παράσταση.

Άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν, αρχικά μόνο με τις ασπίδες.

Στη συνέχεια έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ η Ιερά Οδός παρέμεινε κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν γιαούρτια.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παπάς, ενώ  στο σημείο, βρέθηκαν εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τάχθηκαν  υπέρ των ηθοποιών που ανέβασαν το θεατρικό έργο, στο οποίο ο Χριστός και οι μαθητές τους παρουσιάζονται σαν ομοφυλόφιλοι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και περιγραφή δημοσιογράφου στο twitter, υπέστη προπηλακισμό και λεκτική επίθεση από τους συγκεντρωμένους.

Δείτε τι έγραψε στον λογαριασμό του:

Λόγω των επεισοδίων  η πρεμιέρα της παράστασης αναβλήθηκε και θα γίνει, ή πιο σωστά θα επιχειρηθεί να γίνει, την Παρασκευή (12/9).

Δηλώσεις Νίκου Μπίστη και Πέτρου Τατσόπουλου έξω από το “Χυτήριο”

Δείτε τι δήλωσαν ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Μπίστης  και του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, που καταδίκασαν, όσους εμπόδισαν να πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της παράστασης.

Βίντεο: makeleio.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα