Γιατί άργησε μισή ώρα να φτάσει στα Χανιά το C130 με τη σορό του Μητσοτάκη

Γιατί άργησε μισή ώρα να φτάσει στα Χανιά το C130 με τη σορό του Μητσοτάκη
Αναχώρηση της σορού του Κων/νου Μητσοτάκη για την Κρήτη από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας το απόγευμα της Τετάρτης 31 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Έφτασε στο αεροδρόμιο Χανίων το αεροσκάφος με τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με καθυστέρηση τριάντα λεπτών. Η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε τεχνικούς λόγους

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε στην Κρήτη με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, το οποίο προσγειώθηκε στις 20:20 στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”.

Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντα. Νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Την σορό του Κ. Μητσοτάκη μετέφεραν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.

Στο αεροδρόμιο Χανίων βρέθηκαν οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φίλοι της οικογένειας.

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή εν μέσω χειροκροτημάτων, και η σορός μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 15.00, αύριο το μεσημέρι.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΒΡΑΚΟΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΟΝΤΑΡΙ ΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI Eurokinissi

 

Την Πέμπτη το μεσημέρι μετά από επιμνημόσυνη δέηση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ταφεί, όπως ήταν η επιθυμία του, στο κοιμητήριο Αργουλιδέ δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα.

Πού οφείλεται η μικρή καθυστέρηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος C130 έφτασε στα Χανιά με καθυστέρηση μισής ώρας, γεγονός που προκάλεσε διάφορα ερωτήματα. Οι αρχικές “διαρροές” έκαναν λόγο για τεχνικό πρόβλημα, ωστόσο δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Στην πραγματικότητα, όπως ανέφεραν πηγές του ΓΕΑ, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και η καθυστέρηση 30 λεπτών προέκυψε κατόπιν αιτήματος, για να δοθεί χρόνος σε συγγενείς της οικογένειας που πετούσαν, όπως είπαμε, για Κρήτη με πολιτικό αεροσκάφος, να φθάσουν πρώτοι στα Χανιά, προκειμένου να υποδεχθούν τη σορό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα