Γιατρός χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ με παράνομες συνταγογραφήσεις αξίας 6 εκατ. ευρώ

Γιατρός χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ με παράνομες συνταγογραφήσεις αξίας 6 εκατ. ευρώ
PIXABAY.COM

Την υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρό δημόσιου Νοσοκομείου της Βορείου Ελλάδος διερεύνησε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Συστηματική ήταν η παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, της Βορείου Ελλάδος στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων, όπως διακριβώθηκε από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα «έκοβε» συνταγές σε ασθενείς που πήγαιναν για εξετάσεις για άσχετα προβλήματα, συμπεριλαμβάνοντας ένα διατροφικό φαρμακευτικό σκεύασμα που είναι για συγκεκριμένη στομαχική νόσο παρότι οι ασθενείς αυτοί είχαν άσχετα προβλήματα και δεν το είχαν ανάγκη, έτσι ώστε να παίρνει προμήθεια κάθε φορά που το συνταγογραφούσε. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, ΕΟΠΥΥ
SHARE:

24Media Network