Γκάλοπ News 24/7: Σωστή ή λάθος η απόφαση του ΕΣΡ για Λιάγκα;

Γκάλοπ News 24/7: Σωστή ή λάθος η απόφαση του ΕΣΡ για Λιάγκα;

Τι πιστεύουν οι πολίτες για το πρόστιμο του ΕΣΡ στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα; Το News 24/7 βγήκε στο κέντρο της Αθήνας και ρώτησε

Με απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, η εκπομπή του ΣΚΑΙ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» κόπηκε για πέντε ημέρες ενώ επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ. Ο λόγος φυσικά τα όσα είχαν μεταδοθεί στην εκπομπή της 7ης Νοεμβρίου, όταν το πάνελ, με επικεφαλής τον κεντρικό παρουσιαστή, Γιώργο Λιάγκα, διακωμώδησε το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που συνέβη στην βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θύμα μια φοιτήτρια, η οποία εκείνη την ώρα μελετούσε.

Μετά την προσπάθεια διακωμώδησης του περιστατικού και αφού είχαν ήδη ξεσηκώσει σάλο συζητήσεων και επικριτικών σχολίων για τον τρόπο αντιμετώπισης της νεαρής κοπέλας, οι συντελεστές της εκπομπής έκαναν προσπάθεια να ανασκευάσουν, με τρόπο όμως μάλλον αποτυχημένο, καθώς ανέφεραν πως έγινε ανάλυση «επιπέδου παρέας» σε ένα θέμα «που είχε μέσα του κάτι το αστείο».

Δείτε στο βίντεο τις απαντήσεις στην κάμερα του News 24/7:

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παρέμβει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, μετά και τις καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία του και τελικά την Δευτέρα ανακοινώθηκε η ποινή, η οποία ήταν η εξής:

1) Για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020.

2) Για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος επιβάλλεται το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ.

Το News 24/7 ρώτησε στο κέντρο της Αθήνας, πολίτες, για την δική τους άποψη και για το κατά πόσο η ποινή ήταν η αρμόζουσα.

«Η ποινή ήταν μικρή και το θέμα είναι πως δεν κάνουν τέτοιου είδους σχόλια μόνο ο Λιάγκας και η “παρέα του”. Αρκετές εκπομπές προάγουν σεξιστικά μηνύματα» είπε ένας από τους πολίτες. «Ήταν ανεπίτρεπτο. Έπρεπε να κοπεί η εκπομπή» ήταν μια από τις απόψεις εκείνων που ζητούσαν βαρύτερη τιμωρία, ενώ υπήρξε και η αντίθετη θέση, η οποία υποστήριξε τον παρουσιαστή και την ομάδα του: «Δεν συμφωνώ με την ποινή. Έχουν γίνει χειρότερα. Αυτό βρήκαν; Ακούμε τόσα πράγματα και περνάνε έτσι».

Ο Γιώργος Λιάγκας Eurokinissi Sports

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα