Γούνα 'εμποτισμένη' με χρυσό 24 καρατίων παρουσιάστηκε στην Καστοριά

Γούνα 'εμποτισμένη' με χρυσό 24 καρατίων παρουσιάστηκε στην Καστοριά

Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί μόλις τρεις χρυσές γούνες παγκοσμίως αξίας 200.000 η κάθε μία

Γούνα "εμποτισμένη" με… χρυσό 24 καρατίων και τιμή που φθάνει τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε παγκόσμιο επίπεδο, στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

Εμπνευστής της πρωτότυπης γούνας είναι ο ερευνητής Δρ. Hristo Hadjiev, στέλεχος της εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης Soha Innovations, που εδρεύει στη Γερμανία και έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Βουλγαρία.

Στο σταντ της συγκεκριμένης εταιρείας έκτασης 13.000 τ.μ. που βρίσκεται εντός του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, , ο κ. Hadjiev, εκθέτει τα μοναδικά δύο κομμάτια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, ενώ ένα τρίτο "ήδη έχει αγοράσει και απολαμβάνει μια Ρωσίδα", όπως επισήμανε ο ίδιος. "Το εύρος της τιμής μιας "χρυσής" γούνας, ξεκινά από τις 40.000 ευρώ και φτάνει έως και τα 200.000 ευρώ" πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος επισήμανε ότι η γούνα ποτισμένη με ... τις ίνες χρυσού 24 καρατίων (σ.σ.: για την κατασκευή της χρησιμοποιείται η μέθοδος της νανοτεχνολογίας) μπορεί να αποκτηθεί κατόπιν παραγγελίας, ενώ συμπλήρωσε ότι ο χρόνος κατασκευής της απαιτεί μόνο μερικές εβδομάδες.

Ο κ. Hadjiev επισήμανε ακόμα ότι η κατασκευή της πρωτότυπης γούνας έχει τις ρίζες της στη νανοτεχνολογία, αλλά κληθείς να δώσει περισσότερες πληροφορίες είπε χαριτολογώντας: "δεν μπορώ να αποκαλύψω τα μυστικά, καθώς η NASA μας παρακολουθεί".

Όπως αποκάλυψε η ιδέα της καινοτομίας γεννήθηκε όταν στη διάρκεια επίσκεψής του σε έκθεση γούνας, πριν τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό και καθώς περιηγούταν στους χώρους αναρωτήθηκε αν θα έμοιαζε πολύ ωραία η γούνα σε χρυσό ή και ασήμι. Έτσι, έκανε την ιδέα του πραγματικότητα και όπως επισήμανε "δεν μου πήρε πάνω από έξι μήνες να παράξω την καινοτομία αυτή".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: